Hirdetés

Mégis lesznek "felnőtt" játékok a Windows Store-ban



|

Bár a cenzúrát hatályon kívül helyezték, a tartalmakra decemberig várni kell.

Hirdetés

A Windows Store-ból számos igen népszerű játék hiányzik, ugyanis a korhatárokhoz kötődő besorolások miatt a Microsoft cenzúrázta a felnőtt játékokat. Ezt most orvosolták, a "felnőtt" alkalmazások pedig bekerülnek az áruházba.

 

Amerikában az ESRB osztályozási rendszer Mature és Adult kategóriái a legmagasabbak, előbbi pedig meglehetősen gyakori (utóbbi leginkább a pornóipart fedi le). Európában a PEGI a használatos, amelyben a PEGI 16 és PEGI 18 a legmagasabbak. A Microsoft az utóbbit blokkolta, ez viszont szigorúbb az amerikainál, így olyan játékok estek ki az áruházból, mint a Skyrim, a Call of Duty: Modern Warfare 3 vagy az Assassin's Creed.

 

A Microsoft most egy olyan rendszerre állt át, amely engedélyezi az egyébként ESRB Mature kategóriába sorolható PEGI 18-as címeket. A változás életbe lépésére azonban még várni kell, ugyanis az átállásra a tervek szerint decemberben kerül sor. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.