Hirdetés

Megjelent a Firefox 4 Beta 1



|

A fejlesztők az új Firefox minden részletén csiszolgattak és reszelgettek, így nem csak kívül, hanem belül is megújult a közkedvelt böngésző.

Hirdetés

A nyílt forráskódú böngésző 4-es verziója olyan alapos változáson ment keresztül a 3-as sorozathoz képest, ami valóban indokolja a verziószám megváltoztatását. A korábbiakhoz hasonlóan a fejlesztőknek most is sikerült növelni a böngészőfelület látható területének méretét, ám ennek mértéke sokkal szembetűnőbb, hála a teljesen megújult kezelőfelületnek, ami hasonlít az Opera böngésző 10.5-ös verziószámától használt menüsorához, illetve a Chrome-éhoz -- ez egyelőre csak a windowsos változatban érhető el. A megnyitott oldalakat jelző fülek felülre kerültek, a parancsokat pedig a bal fölső sarokba rejtett Firefox feliratú legördülő menüt rejtő gomb alatt találjuk meg, míg a stop és reload funkciók egyetlen közös gombon kaptak helyet.

 

 

Az új...

Hogy az új felhasználói felület mennyire osztja meg a Firefox felhasználókat, az egyelőre a jövő zenéje Természetesen nem csak külsőleg új a Firefox 4, hanem motorját tekintve is hatalmas változásokon ment keresztül, aminek köszönhetően gyorsabb lett a böngésző és új elemekkel valamint funkciók támogatásával bővült. Ilyen például a HTML5 támogatás, hardveres gyorsítások (WebGL, Direct2D), jobb stabilitás és összeomlás védelem, WebSocket támogatás a webfejlesztők számára stb.

 

 

...és a régi.

A program jelenleg csak angol nyelvű változatban érhető el. A Firefox 4 Beta 1 letölthető innen!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.