Hirdetés

Megjelent a Google Chrome 54



|

Az androidos verzióban landoltak a látványos újítások.

Hirdetés

Elkészült a Google Chrome 54 stabil változata. Első körben szokás szerint a Windows, Linux és macOS rendszereken futó számítógépes kiadás terjesztését kezdte meg a Google, az androidos Chrome frissíthetőségét valamikor az elkövetkező napokban fogja majd kijelezni a Play Áruház.


Hirdetés


Számítógépeken a Chrome 54 egyetlen feltűnő újdonságát a könyvjelzőkezelő megújult ikonjai jelentik. A motorháztető alatt persze számos előrelépés történt: ez a kiadás egyrészt már támogatja az egyedi HTML tagek definiálását lehetővé tevő Custom Elements V1 kiterjesztést, másrészt pedig a BroadcastChannel API-val a fejlesztők könnyen üzeneteket küldhetnek a böngésző azonos forrású tartalmakat megjelenítő ablakai, fülei, iframe-jei, web- és service workerei közt.



A látványos újdonságok többségét az androidos Chrome 54 kapta. A frissítéstől kezdve a böngésző háttérbe küldésekor hallható marad a HTML5-ös videók hangja, továbbá a fejlesztők kérhetik, hogy a készülék vízszintes helyzetbe forgatásakor automatikusan váltson teljes képernyősre a videolejátszás. Hasznos újdonság, hogy lementhetővé váltak offline megtekintésre a weblapok, a képek, a zenék, a videók. Sajnos az utolsó megemlítendő fejlesztés már nem mindenki tetszését fogja elnyerni: mostantól cikkajánlók jelennek majd meg az Új fül oldalon.


A Google Chrome 54 természetesen már a legújabb Adobe Flash beépülőt tartalmazza, ezen túlmenően pedig 21 sérülékenységet is javítottak benne a biztonsági szakemberek.


(Forrás: 9to5Google, Google #1, #2 | Nyitókép: Roger Casas-Alatriste)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.