Hirdetés

Megjelent a legújabb Everest!



|

A magyar fejlesztésű, nagy népszerűségnek örvendő segédprogram friss verziója új funkciókkal és kibővült hardvertámogatással vált letölthetővé.

Hirdetés

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Everest hardver- és szoftverinformációs segédalkalmazás a mai nappal új verziószámba lépett. Az 5.00-s kiadás számos jelentős és apróbb változtatást tartalmaz, melyek közül csak a leglényegesebbeket sorolnánk fel.

Az új Everest teljes támogatást nyújt az Intel Core i7, Intel Atom és AMD Phenom II processzorok tulajdonosai számára. Az új központi egységeket jellemző specifikációk hibátlan megjelenése mellé korrekt hőmérséklet kijelzés is párosul, illetve a sebességmérő tesztek is fel lettek készítve az Intel és az AMD friss architektúráira. Az Intel Pentium E5000-es processzoroknál tapasztalt memória másolási sebességmérő hiba az új változatban javításra került.

everest_5_atom.png
 
Részletes OpenGL információkat kaphatunk a legújabb grafikus vezérlőkről, beleértve az ATI HD 4000-es szériát, illetve az NVIDIA GeForce GTX 285 és 295 kártyákat is. A különféle paramétereket, bővítményi listákat megjelenítő modul természetesen fel lett készítve az OpenGL 3.0-s szabványra is. Újdonság az OpenGL megfelelőségi teszt, amivel ellenőrizhető, hogy az adott grafikus hardver és eszközillesztő melyik verziót milyen mértékben támogatja. Szintén a grafikus kártyák képességeinek kijelzésében jelent változást, újítást a GPGPU adatok kijelzés. Mind az ATI Stream, mind pedig az NVIDIA CUDA megoldására megkaphatjuk a számunkra érdekes információkat.

everest_5_gpgpu.png

 
Az 5.00-s Everest a hangkártyák felismerésében is újat tud felmutatni. Egy külön panel segítségével kilistázhatók a rendszerben lévő, HD Audio szabványnak megfelelő vezérlők, illetve az OpenAL támogatással felvértezett hangprocesszorokról is többet tudhatunk meg ezentúl.

everest_5_hdaudio.png
 
A program beállításai között megjelent egy új figyelmeztető szolgáltatás,mely túlmelegedés, feszültségesés és hűtőventilátor meghibásodás esetén is képes jelezni. A riasztás módja a felugró ablak és rendszerleállítás mellett e-mail küldés is lehet.

everest_5_gadget.png


Végül, de nem utolsósorban az új Everest a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerekre jellemző rendszerkonfigurációs paramétereket is kijelzi, valamint részletes információkat tudhatunk meg a Windows Vista oldalsávjára elhelyezhető minialkalmazásokról és a Windows 7 asztali alkalmazásairól.


Az Everest rendszerinformációs segédprogramot ide kattintva töltheti le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.