Hirdetés

Megjelent az AIDA64 v2.20

|

OpenCL GPGPU stressz-teszt és Intel Ivy Bridge támogatás is bekerült a benchmark alkalmazásba.

Hirdetés

Több fontos bővítménnyel jelentette meg a FinalWire az AIDA64 termékcsalád 2.20-as verzióját, amely magában foglalja a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Exreme Edition változatot, valamint a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert, a Business Edition-t.

 A régebben Everest néven forgalmazott PC diagnosztikai és benchmark program utódjának legújabb kiadásában a rendszer stabilitásteszt modul OpenCL GPGPU stressz-teszttel bővült. Az újdonságok közé tartozik az is, hogy az AIDA64 v2.20 optimalizált sebességmérést biztosít az Intel Atom „Cedarview” processzorokhoz, valamint a hamarosan megjelenő Intel Core „Ivy Bridge” APU-khoz.

Új szolgáltatások és fejlesztések

- OpenCL GPGPU stressz-teszt: többszálú OpenCL GPGPU számítási feladatokat használó GPU és APU stresszelő kiegészítés a stabilitásteszthez. AMD CrossFireX, AMD DualGraphics és nVIDIA SLI konfigurációk kezelése, minden rendelkezésre álló GPU és APU eszköz párhuzamos terhelésével. Kevert konfigurációk (pl. AMD GPU + nVIDIA GPU), többchipes videokártyák, OpenCL-képes IGP chipsetek, valamint a következő generációs AMD „Trinity” és Intel „Ivy Bridge” APU-k teljeskörű támogatása.

- Automatikus online frissítés: segítségével a szoftver folyamatosan naprakészen tartható. Választható frissítés keresési gyakoriság, opcionális frissítési csomag mentés helyi mappába. Heti AIDA64 béta frissítések folyamatosan bővülő hardver adatbázissal, mely már 137 ezernél is több eszközt tartalmaz.

- Következő generációs Intel processzorok és lapkakészletek támogatása: optimalizált sebességmérő eljárások az Intel Atom 2000 sorozatú „Cedarview” processzorokhoz, a hamarosan megjelenő Intel Core i3/i5/i7 „Ivy Bridge” asztali és mobil APU-khoz, valamint az Intel Xeon E5 sorozatú „Sandy Bridge-EP” munkállomás- és szerver processzorokhoz. Részletes lapkakészlet információ az Intel 7-es sorozatú „Panther Point” és az Intel C600 „Patsburg” alaplapi lapkakészletekhez. A program sebességmérései és a Rendszer stabilitásteszt is kihasználja az új Intel processzorok AVX utasításait és az AES-NI hardveres gyorsítást is.

 - ACPI 5.0 és OpenCL 1.2 támogatás: a frissített ACPI tábla információs modul már az ACPI 5.0 specifikációnak is megfelel. Bővített tábla információ az APIC, ASF, BERT, FACP, FACS, HPET, MCFG, RSDT, SLIC, SPMI, SPTT, WAET és XSDT táblákhoz. A Direct3D Compute Shader, AMD Stream, nVIDIA SLI és OpenCL eszközökhöz GPGPU információ is rendelkezésre áll, a CUDA 4.1 és OpenCL 1.2 felületek támogatásával.

- Legújabb hardverek kezelése: grafikus processzor, OpenGL és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventilátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon HD 6930, AMD Radeon HD 7970, nVIDIA GeForce GT 640. A hamarosan megjelenő AMD Radeon HD 7770, AMD Radeon HD 7850, AMD Radeon HD 7870 és AMD Radeon HD 7950 videokártyák előzetes támogatása. PCI Express 3.0 szabványú videokártyák és Samsung 830 SSD továbbfejlesztett kezelése. Javított hőmérséklet mérés SandForce SF-2000 sorozatú SSD vezérlőkön.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.