Hirdetés

Megjelent az Ubuntu 12.04 keresztény kiadása



|

Az Ubuntu Christian Edition segít lebonyolítani egy istentiszteletet és elkerülni a gonosz tartalmakat.

Hirdetés

A keresztény életvitel nem kíván ugyan teljes elkülönülést a világtól, de megvannak a maga specialitásai, stílusa és hangulata. Ezt próbálja nyílt forráskódú alapokon biztosítani az Ubuntu Christian Edition (CE) 12.04 frissen megjelent változata.

 

Mit tud egy keresztény Linux? A 32 és 64 bites változatban is letölthető specializált Ubuntu egyrészt megjelenésében is eltér más rendszerektől, megtartotta a Unity-t, de sajátos hangulatban. Másrészt számos bibliatanulmányozó szoftvert is tartalmaz, köztük legerőteljesebb az Írás kétélű kardjáról elnevezett Xiphos. A dicsőítés, istentisztelet és mindenféle nyilvános esemény elbonyolításában, dalszövegek vetítésében segíthetnek az OpenPL és Queela csomagok. Nem maradhat el az előre konfigurált szülői felügyelet (illetve tartalomszűrés) integrálása sem, ehhez a Dansguardian adja az alapokat.

 

Az Ubuntu CE disztribúció előre fel van készítve a (leginkább protestáns) gyülekezeti igényekre és stílusos is, ezen felül olyan rendszer amit mondjuk dalszövegek és közlemények kivetítésére is nyugodtan használhatnak istentiszteleteken és nyilvános eseményeken. Nem csak a szövegvetítésre alkalmas szoftvercsomagokat tartalmazza, hanem ezeket kombinálja a beépített tartalomszűréssel is, így még kisebb az esélye, hogy egy polgárpukkasztásból beküldött rosszindulatú link oda nem illő tartalmakat tárjon a gyülekezet elé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.