Hirdetés

Megjött a Flash Player kritikus biztonsági frissítése



|

Csütörtökön végre elérhetővé vált az elhalasztott keddi javítás.

Hirdetés

A júniusi hibajavító kedd alkalmával az Adobe nem adott ki frissítést a Flash Player beépülőjéhez. Ez sajnos nem a plugin kifogástalan biztonsági állapota miatt történt, pont az ellenkezőjéről van szó: a Kaspersky egyik kutatója az utolsó pillanatban leleplezett egy kritikus, ráadásul célzott támadások során már aktívan kihasznált sérülékenységet. A vállalat inkább elhalasztotta a frissítés keddi kiadását, hogy ne kelljen pár nap alatt két patchet elérhetővé tennie.


Hirdetés


Szerencsére csütörtökön megjelent a Flash legújabb változata, mindenképp ajánljuk a 22.0.0.192-es verzióra való frissítés mielőbbi elvégzését. Az Adobe támogatási oldala szerint összesen 36 különálló sérülékenységet sikerült javítani az aktuális kiadásban, amely még Flash-es mércével is szokatlanul soknak mondható.



A Windows 8.1 / 10 rendszerek beépített Internet Explorer és Edge böngészőihez a Windows Update-en keresztül telepíthető a javítás, a Google Chrome automatikusan installálja magának. A további operációs rendszerekkel és böngészőkkel rendelkezők innen tölthetik le a Flash legújabb változatát (vigyázat: a letöltési oldalon alapértelmezetten be vannak pipálva az opcionális ajánlatok).


(Forrás: Krebs on Security, Adobe | Nyitókép: Sarah Joy)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.