Hirdetés

Megjött a Kinect Windows-ra



|

Bizony nem csak játékra lesz jó a 250 dolláros kütyü.

Hirdetés

Megjelent a Kinect. Az Xbox-nak új lendületet adó technológia a PC-ben persze nem csak játékokhoz használható.

 

250 dollárért már PC-re is beszerezhető a Microsoft kamerás mozgásértelmező szoftvere. Az eszköz nagyjából ugyanazt csinálja, mint Xbox-on, csak épp Windows 7, Windows Embedded Standard 7 vagy Windows 8 Developer Preview operációs rendszerek alatt. Mégsem egészen ugyanaz a hardver, a PC-s változat kisebb távolságra optimalizált, nagyobb látószögű darab, mely akár 40 centiméterről is képes befogni a felhasználót, míg az Xbox 360-at a nappali méreteire optimalizálták. Másrészt az Xbox-os hardver nem fog garantáltan működni a PC-re készült alkalmazásokkal.

 

 

A dobozban csak maga a Kinect érzékelő található, semmilyen kompatibilis Windows alkalmazást nem ad hozzá a gyártó. A Microsoft már ezt megelőzően kiadott egy előzetes, akadémiai célú SDK-t, a szoftvergyártók már fejlesztik kinectes gyöngyszemeiket. Az Xbox 360-hoz készült Kinect kiadásakor a rajongók azonnal felhasználták azt különféle nem játékcélú alkalmazásokhoz, robotok irányítására, WC-ülőke felhajtó szerkezethez és sok más furcsasághoz. A kereskedelmi PC-s alkalmazások körét még csak most kezdik majd felfedezni a fejlesztők.

 

A Kinect for Windows már elérhető Amerikában és több európai országban (pl. Nagy Britannia), más EU országokban is bevezetésre kerül néhány hónap alatt. Sajnos itthon hivatalosan nem lesz elérhető a Kinect for Windows.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.