Hirdetés

Megjött az új lakossági Photoshop

|

Az Adobe bejelentette a Photoshop Elements 10 és a Premier Elements 10 megjelenését.

Hirdetés

A Photoshop motorjára épülő, a Photoshop Elements 10 könnyen végrehajtható lépésekben alkalmazható a megkapó fényképeffektusok létrehozására, amelyet az új, rendkívül népszerű és sikeres elemeket tartalmazó Guided Edits funkció tesz egyszerűen használhatóvá. Ide tartoznak az olyan fejlesztések, mint a kis mélységélességű képek készítése, a pillanatképek szórakoztató elrendezésének megtervezése a Picture Stack révén, vagy álomszerű szórt ragyogás hozzáadása az Orton effektus segítségével.


Az új szövegfunkciók, amelyek különösen az albumkészítők érdeklődésére tarthatnak számot, olyan íves, úszó szövegek elhelyezését teszik lehetővé a fényképeken, amelyek automatikusan követik a téma körvonalát, egy egyéni útvonalat vagy alakot. Ezenkívül a különleges vágási segédvonalak segítik a felhasználókat minden szinten az érdekes, vizuálisan megkapó kompozíciók létrehozásában. A Smart Brush, amely segítségével a felhasználók egyedi effektusokat festhetnek a fényképek bizonyos részeire most 30 új effektust tartalmaz, ilyenek például a Pencil Sketch vagy az Oil Pastel.

 A szoftverben nem csak a szórakoztató szerkesztési és alkotási szolgáltatások érhetők el, hanem a fényképek rendszerezése is elvégezhető. Az Object Search automatikusan megtalálja a fényképeken szereplő tárgyakat, például műemlékeket, virágokat vagy kisállatokat. Az Elements Organizer a több példányban megtalálható, vagy majdnem ilyen fényképeket is képes megtalálni, így a felhasználó rendbe teheti és törölheti a szükségtelen fényképeket, és gyorsan csoportosíthatja a hasonló fényképek gyűjteményeit. A videózó hobbifotósok pedig mostantól közvetlenül feltölthetik klipjeiket Facebook vagy YouTube® fiókjukba. Végezetül a Photoshop Elements 10 felhasználóinak lehetősége van az Adobe integrált online szolgáltatása, a Photoshop Elements Plus megvásárlására, amely 20 GB tárhelyet biztosít az automatikus online biztonsági mentés és a megosztás céljára, valamint hozzáférést nyújt az oktatóanyagok, rajzelemek és az online megosztáshoz használható Online Albumsablonok elemtárához.†

A Photoshop Elements 10 segítségével közösségi oldalakon és szolgáltatásokon közvetlenül oszthatják meg fényképeiket az Elements Organizerrel. A Facebook rajongói számára a Photoshop Elements integrálja a felhasználó Facebook-ismerőslistáját, így egyszerűen címkézhetők a fényképek, amelyek azután közvetlenül megoszthatók a Facebook oldalon. A fentebb említett új szolgáltatások és képességek mellett a képszerkesztő lehetővé teszi a fejlesztők számára olyan táblaszámítógép- és mobilalkalmazások létrehozását, amelyek a mellékelt API felületen kommunikálnak a szoftverrel.

Premiere Elements 10

Ugyancsak bejelentésre került a Windows és Mac rendszerekhez a Premiere Elements 10. Az Adobe Premiere Elements 10 szoftverrel még egyszerűbben biztosítható a tiszta látvány az Adobe Photoshop színkorrekciós technológiájának videókon való alkalmazásával: a teljes filmen végig tökéletes színeket láthat az egyetlen kattintással használható eszközök és a stílusok szerinti korrekciók révén. Az új InstantMovie témákkal automatikusan, másodpercek alatt készíthet megkapó videókat.

A felhasználók az egyes fényképeket szórakoztató videóvá alakíthatják a videovágó szoftverrel, amelyben az eltolás és nagyítás/kicsinyítés mozgásai révén drámai és figyelemfelkeltő hatást érhetnek el. A tartalomfüggő intelligens arcfelismerés használatakor automata beállítások végzik az arcok megkeresését, és a fényképek legfontosabb elemeire fókuszálnak: az emberekre. A Mac-felhasználók mostantól a SmartSound használatával különféle zenei sávokkal egészíthetik ki a filmeket, amelyek tökéletesen illeszkednek a videók hosszához. Emellett az Adobe Premiere Elements mostantól nagyobb teljesítményt kínál a 64 bites Windows 7 felhasználóinak.

Az Adobe Premiere Elements átfogó megosztási lehetőségeket is biztosít. Az AVCHD formátumba való exportálás lehetővé teszi a jó minőségű HD filmek megfizethető DVD lemezre írását a szabványos írókkal is. A felhasználók ezenkívül közvetlenül Facebook és YouTube fiókjukba is feltölthetnek az Elements Organizer programból, így gyorsan importálhatják és oszthatják meg videóikat.

Árak

A Photoshop és a Premier Elements 10 szoftver Windows és Mac rendszerekre már elérhető az adobe.com webhelyen, valamint hamarosan megvásárolható lesz a viszonteladó partnereknél. A Windows és Mac rendszerekhez elérhető Photoshop, valamint a Premier Elements 10 szoftver javasolt kiskereskedelmi ára 83 euró (összehasonlításképpen a Photoshop CS5 körülbelül 500 euróba kerül). Az új verzióra történő frissítési ár 68 euró. Csak az Egyesült Államokban, a termékből vásárolható meg a Plus szolgáltatás, évi 49,99 amerikai dollárért. A Windows és Mac rendszerekhez a két szoftvert csomagban is meg lehet vásárolni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.