Hirdetés

Megjöttek az Adobe és a Microsoft októberi javításai



|

Mostantól összegző frissítéseket kapnak a régebbi Windowsok.

Hirdetés

Az Adobe és a Microsoft elérhetővé tették a 2016. októberi hibajavító keddes szoftverfrissítéseiket. Az ehavi patch kedd érdekessége, hogy innentől kezdve a Windows 10-hez hasonlóan a Windows 7 SP1 és Windows 8.1 is összegző frissítéseket kapnak, azaz sok apró és különálló javítás helyett egyetlen nagy csomagban érkeznek meg hozzájuk a telepítendő patchek. A témánál tartva a Windows 10 Anniversary Update buildszáma 14393.222-ről 14393.321-re emelkedik a keddi frissítés telepítésével.


Hirdetés


A Microsoft összesen 10 darab biztonsági közlemény adott ki. Ebből 5 kritikus sebezhetőségeket javít, 4 fontos besorolást kapott, a maradék 1 pedig közepesnek tekinthető gondot orvosol. A kritikusak mind távoli kódfuttatásra használható hibákat szüntetnek meg, a fontosak távoli kódfuttatásra és jogosultságkiterjesztésre lehetőséget adó sérülékenységeket foltoznak be, míg a közepes besorolású információszivárgásra használható sebezhetőséggel számol le. A vállalat hibajavításai az összes fontos támogatott termékét érintik: Windows, Internet Explorer, Edge, .NET Framework, Silverlight, Skype for Business, Office.



Szokásához híven az Adobe is előrukkolt egy frissítéssel a Flash beépülőhöz, az aktuális kiadás verziószáma 23.0.0.185. A bővítmény összesen 12 sebezhetőséggel lett szegényebb az előző kiadáshoz képest.


(Forrás: Microsoft, Adobe | Nyitókép: Apolo Salomão Sales)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.