Hirdetés

Meglepő hardveres követelményt támaszt a Windows 11 a laptopok elé



|

A megfigyeléstől tartó felhasználók nem fognak örülni a Microsoft feltételeinek.

Hirdetés

A Windows 11 hivatalos leleplezésével kiszakadt a hírzsák, és egyre több infót tudunk meg a Microsoft új operációs rendszeréről. A legfontosabb tényeket videóban is összefoglaltuk, a lista azonban napról napra gyarapodik, így ma sem maradtunk új fejlemények nélkül.

Ezúttal a Windows Central szúrta ki elsőként, hogy a Windows 11 hardveres követelményei egy meglehetősen szokatlan igényt támasztanak a laptopokkal szemben: beépített kamera nélkül nem fog rajtuk elfutni az operációs rendszer.

Hirdetés

A feltétel szerencsére kizárólag a 2023-tól eladott új laptopokra vonatkozik majd, a meglévő eszközeinken tehát később sem kell teljesítenünk ezt a követelményt. A redmondiak azonban nem elégszenek meg bármilyen lencsével: csakis a HD (vagy magasabb) felbontású, automatikus expozíciót (AE) és automatikus fehéregyensúlyt (AWB) kínáló egységek felelnek majd meg.

A Microsoft szigorát az indokolhatja, hogy a Windows 11 átfogó Teams-integrációval érkezik, s a követelménnyel valószínűleg azt szeretnék biztosítani, hogy a kamera hiánya, vagy a rossz minőség ne rontson bele a videós funkciók élményébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.