Hirdetés

Megmenekülhet a Winamp?



|

A pletykák szerint egy titokzatos befektető megvásárolná a lejátszót az AOL-tól.

Hirdetés

Az AOL hónapok óta próbálja eladni a Winampot. A TechCrunch szerint most végre találtak egy olyan befektetőt, aki hajlandó lenne megvásárolni a szanálásra ítélt médialejátszó-rendszert, sőt, a Shoutcastot is.

Az Ars Technica még novemberben számolt be róla, hogy a cég befejezi a Winamp fejlesztését: annak ellenére is, hogy évi hatmillió dollár körüli bevételt termel, és a becslések szerint még mindig milliók használják világszerte.

A tervezett bezárás ellen felháborodott hangú petícióban tiltakoztak a felhasználók, akik azt kérték az AOL-tól, tegye nyílt forráskódúvá a rendszert. Kezdeményezésüket alig egy hónap alatt több mint 46 ezren támogatták.

Hirdetés

Nem sokkal a fejlesztés megszüntetéséről szóló bejelentés után olyan pletykák röppentek fel, hogy a Microsoft esetleg megvenné a Winampot és a Shoutcastot. A TechCrunch nem erősítette meg, hogy valóban a redmondiak nézték ki maguknak a lejátszót, névtelenül nyilatkozó forrásuk mindössze annyit közölt, hogy az AOL illetékesei „biztosak benne”, hogy tető alá tudják hozni az üzletet.

Doug Serton, a cég szóvivője egyelőre nem kommentálta a hírt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.