Hirdetés

Megment a Chrome a kamu letöltésgomboktól



|

A Chrome ezentúl megjelöli azokat az oldalakat, amelyek becsapós letöltésekre akarnak rávenni minket.

Hirdetés

A Google frissítette a Chrome Biztonságos Böngészés szolgáltatását, amely innentől kezdve megjelöli azokat az oldalakat, amelyek hamis frissítési ablakokkal, kamu reklámokkal és letöltésgombokkal dolgoznak és terjesztenek kártevőt. 

Hirdetés

Az ilyen elemek gyakran tűnnek fel a weboldalakon: van, hogy a Flash frissítését hirdetik, de kattintáskor valójában kártevőt töltenek le, ami akár a dokumentumokat rabul ejtő ransomware is lehet. 

A Chrome akkor is figyelmeztet, ha például hamis bejelentkezési dobozokra bukkan (például amikor banki adatok megadására akarnak rávenni minket egy bejelentkezőablaknál). Ilyenkor minden esetben egy figyelmeztetőoldal jelenik meg, ahonnan a felhasználó saját felelősségére továbbléphet. 

A Google ezzel újabb lépést tett annak érdekében, hogy az emberek elkerüljék a kártékony támadásokat a weboldalakon. 

A frissítés egyben azt is mutatja, hogy egy böngésző mennyire kifinomult lehet, ha a weboldalakon lévő elemek azonosításáról van szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.