Hirdetés

Megoldódik a webes videokáosz?



|

Az OTOY és Mozilla bemutatták a JavaScriptes ORBX kodeket.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a Mozilla meglehetősen belehúzott a jövő webes technológiáinak látványos fejlesztésébe, az Unreal 3 motor böngészőbe való átírása után az alapítvány most az OTOY névre hallgató vállalattal karöltve bemutatta az ORBX névre hallgató videokodeket.


Az azonos minőség mellett a H.264-nél olyan 25 százalékkal magasabb fokú tömörítést kínáló megoldás legfontosabb tulajdonsága, hogy a böngészőben futó dekódere teljes mértékben JavaScriptet használ, így elméletben alanyi alapon mindegyik böngészővel kompatibilis. További érdekesség, hogy az ORBX rendelkezik interaktivitást lehetővé tevő programozási felületekkel, így például távoli asztal funkcionalitás megvalósításához is tökéletesen használható.


A Netflix és társai HTML5-ös videohasználatra való átállásának jelenlegi elsődleges akadálya, hogy a jogtulajdonosok nem hajlandóak olyan platformon terjeszthetővé tenni a tartalmaikat, ahol nincs DRM. Az ORBX ugyan nem rendelkezik másolásvédelmi lehetőséggel, ám a mozgókép felhasználónkénti újrakódolása nélkül már a szerveroldalon észrevétlenül vízjelezhetőek vele a videofolyamok, amely komoly elrettentő erővel bírhat a megosztók körében.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.