Hirdetés

Megszűnik a Chrome offline alkalmazások támogatása



|

Csak Chrome OS alatt maradnak elérhetőek, de ez valószínűleg keveseknek számít.

Hirdetés

A számítógépeken használható webszolgáltatások és natív alkalmazások közti szakadék áthidalása érdekében a Google nagyjából három éve bevezette az offline is használható Chrome alkalmazásokat. Ezek a nevükből sejthetően internetkapcsolat nélkül is működőképesek, azonban soha nem lettek népszerűek, jelenleg a böngésző felhasználói bázisának nagyjából 1 százaléka futtat ilyen appokat.


Hirdetés


Péntek délután a keresőcég bejelentette, hogy Windows, Linux és Mac OS X rendszereken egyaránt megszűnik az offline alkalmazások támogatása, csak az újabban már androidos alkalmazásokat is futtató Chrome OS-es eszközöket nem érinti a nyugdíjazás. Viszont a Chrome OS nem rendelkezik a három másik rendszeréhez hasonló méretű felhasználói táborral, így jó kérdés, hogy a fejlesztők hajlandóak lesznek-e foglalkozni az offline appok elkészítésével.



A Chromium blogon megjelent tájékoztatás szerint 2016 végétől az újonnan kiadott offline alkalmazások már csak a Chrome OS-t futtatók számára lesznek elérhetőek a böngésző áruházában, 2017 közepétől pedig már a régi alkalmazások sem jelennek majd meg a Windows / Linux / Mac OS X rendszereket használók számára. A végső döfés 2018 elején várható, amikor a három említett rendszeren technikailag is megszűnik a Chrome offline appok futtatásának lehetősége.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.