Hirdetés

Megszűnik a pluginek támogatása a Firefoxban



|

Idővel kizárólag az Adobe Flash marad a böngészőben.

Hirdetés

Hatalmas változásokon megy keresztül a Firefox. A Mozilla jó ideje dolgozik a böngésző füleinek külön szálakon való futtatásán, amely a remények szerint jelentős mértékben növeli majd a böngésző sebességét és stabilitását. Ezen felül részben biztonsági okokból a Mozilla idővel kihajítja a jelenlegi kiegészítőket is, helyette lényegében a Google Chrome beépülői működnek majd a Firefoxban is.

Hirdetés


Péntek délután a Mozilla újabb nagy bejelentést tett, ezúttal a bináris beépülők kapcsán: 2016 végéig a nonprofit vállalat lényegében megszünteti az NPAPI-t használó pluginek támogatását a Firefoxban. Kizárólag az Adobe Flash marad majd működőképes a böngészőben, de persze csak addig, amíg nyugodt szívvel ki nem lehet tenni a szűrét.


A Mozilla tájékoztatása szerint a Windowsra valamikor a nem túl távoli jövőben elérhetővé váló 64 bites Firefox a Flash kivételével már alapvetően nem fogja támogatni az NPAPI felületet használó plugineket.


(Forrás: HowToGeek, Mozilla | Nyitókép: Jennifer Morrow)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.