Hirdetés

Megszűnik a Windows 7 RTM támogatása



|

Április elejétől már csak az SP1-es rendszerekhez jönnek frissítések.

Hirdetés

Tegnap délután a Microsoft egyik blogjában figyelmeztette ügyfeleit, hogy 2012. április 9-ével megszűnik a Windows 7 „eredeti” verziójának támogatása, így onnantól kezdve kizárólag az első szervizcsomaggal felszerelt kiadáshoz érkeznek majd hibajavítások.


Az otthoni felhasználók döntő többsége ebből természetesen semmit sem fog észrevenni, hiszen abszolút semmilyen okot nem látunk az ingyenes szervizcsomag telepítésének mellőzésére, a figyelmeztetés inkább a nagyvilág történéseit különösen lassan lekövető vállalati ügyfeleknél hivatott meghúzni a vészharangot.


A témánál tartva megemlítendő, hogy a Windows 7 SP1 mainstream támogatása 2015. január 13-án fog megszűnni, a kiterjesztett támogatási periódus pedig 2020. január 14-ig tart majd. A két típusú támogatás annyiban különbözik, hogy az utóbbi ideje alatt már csak biztonsági réseket foltoznak be a Microsoft programozói, kompatibilitási vagy stabilitási hibákat nem orvosolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.