Hirdetés

Megtáltosodott a Windows Áruház



|

Naponta már 4 millió letöltést szolgál ki a programbolt.

Hirdetés

Február közepén a Microsoft bejelentette, hogy addigra már 200 milliónál is több Windows 8 licencet sikerült eladnia, így noha a Windows 7-nél lassabban fogy a rendszer, ám a pénzügyi bukástól nagyon messze van.
 

Hirdetés


A TechCrunch beszámolója alapján a vállalat Mobile World Congress-es sajtóeseményén megtartott előadásának egyik diáján némileg elrejtve az operációs rendszer áruházának teljesítményéről is voltak adatok: a Microsoft szerint januárban átlagosan napi 4 millió letöltést indítottak a felhasználók, azaz a jelek szerint fél év alatt 135 százalékkal emelkedett a letöltések mennyisége.
 

Az Áruház eladásainak százalékos aránya kategóriánként


Kapcsolódó hír, hogy a múlt héten a Microsoft kiadott néhány Áruházzal kapcsolatos statisztikát: a hivatalos adatok alapján az Áruház legnépszerűbb kategóriája a letöltések száma alapján toronymagasan – olyan 37 százalékkal – a játékoké, a második helyen befutó „szórakozás” kategória részesedése csak 10 százalék környékén van.
 

Windows Áruház: a bevételek megoszlása


A fejlesztők számára fontos monetizálás szempontjából szintén érdekes a játékok kategória, hiszen a hagyományos fizetős programokból és in-app vásárlásos társaikból származó bevételt egymáshoz hasonlítva csak itt vezetnek magasan az in-app vásárlásos bevételek, bár ebben valószínűleg komoly szerepe van annak is, hogy más kategóriákban nehéz ilyen módszerrel tartalmakat rásózni a fogyasztókra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.