Hirdetés

Megtörték az Xbox 360-at



|

A "Commodore4Eva" néven ismert hacker, aki korábban már bejelentette az Xbox 360 játékkonzol védelmének megtörését, tegnap letölthetővé tett egy olyan firmware-t, amely lehetővé teszi másolt lemezek használatát.

Hirdetés

A Commodore4Eva néven ismert hacker már korábban nyilvánosságra hozta, hogy képes módosítani a konzol sebezhetetlennek hitt firmware-ét, most azonban mindenki számára hozzáférhetővé is tette a feltört kezelőrendszert TS-H943 Xtreme néven. Ennek segítségével már probléma nélkül használhatunk minden másolt Xtreme Xbox 360, Xbox 360, de még az előző generációs Xbox lemezt is. A furcsa név arra utal, hogy kizárólag a TS-H943 kódjelű készülékekkel kompatibilis, ami némileg korlátozhatja elterjedését.



Az Xbox 360 által használt DRM technológiát a megtört firmware készítői már napokkal a konzol piaci megjelenése után úgy jellemezték, hogy egy teljesen átlagos, nyílt forráskódú szoftverrel is kijátszható, amely a világhálón bárhol megtalálható.



A módosítás elterjedését segítheti, hogy a feltört firmware telepítése szinte alig igényel speciális képzettséget, a "jószívű" programozó ugyanis részletes telepítési útmutatót is mellékelt a letöltéshez. Az új firmware feltelepítése után az Xboxban lévő meghajtó tökéletesen működtethető Windows alatt, mindenféle adapter vagy egyéb hardveres módosítás nélkül is.



A hír már csak azért is nagy jelentősségű, mivel máris öt kalóz csapat kezdte meg a másolt játékok terjesztését. Az xbox360.net fórumán egyes felhasználók már pedzegetik azt a lehetőséget, amely szerint a Microsoft talán képes észlelni, ki telepítette már fel a módosított firmware-t, az még a jövő zenéje, hogy ez a lehetőség mennyire tántorítja majd el a felhasználókat a törés használatától.



A TS-H943 legelső lelőhelyéről már nem elérhető a letöltés, de az általános vélemény szerint ahhoz már elegendően jutottak hozzá első körben, hogy a warez oldalakon és BitTorrent hálózatokon gyorsan elterjedhessen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.