Hirdetés

Megváltozhat az Ubuntu kiadási ciklusa



|

A következő LTS után kétévenként jöhet új verzió a rendszerből.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt Leann Ogasawara, az Ubuntu kernelcsapatának vezetője meglepő információt osztott meg a nyílt forráskódú operációs rendszer iránt érdeklődőkkel, ugyanis a hölgy szerint a 14.04 LTS verziótól kezdve elképzelhető, hogy az eddigi féléves helyett kétéves kiadási ciklusra áll majd át a Canonical.


Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kétéves ciklus alatt alig változna az éppen aktuális verzió, ehelyett tulajdonképpen a számos másik disztribúció által is használt rolling release metódus bevezetésén gondolkodnak, tehát folyamatosan érkeznének a fejlesztések az operációs rendszerbe, nem kellene a fontos újdonságok miatt félévente újratelepíteni a szoftvert.


Noha a rolling release kényelmesebbé és gyorsabbá tenné a felhasználók számára az újdonságok elérését, ám tesztelési és minőségbiztosítási szempontból nehezebbé teheti a Canonical munkáját, különösen a komoly kernelfrissítések elvégzése rizikós feladat ezen kiadási módszer esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.