Hirdetés

Megvan a Microsoft SkyDrive új neve



|

A vállalat általános stratégiája fényében nem meglepő a választás.

Hirdetés

Tavaly augusztusban sokakat meglepett a hírünk, miszerint a British Sky Broadcasting Group (a köznyelvben csak „Sky”) közbejárásának köszönhetően a Microsoft kénytelen lesz átcímkézni a SkyDrive névre hallgató online háttértárát. A bírónő kegyét elnyerő felperes szerint a márkajelzés alapján azt hihetik a fogyasztók, hogy közük van a szolgáltatáshoz, így nem elfogadható a brand használata.

Hirdetés


Természetesen a Microsoft kapott pár hónapot a névcsere kivitelezésére, ma pedig a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy a szolgáltatás új neve OneDrive lesz. A választás nem meglepő, hiszen egyrészt a „one” kifejezés remekül utal a céljára – egyetlen központi helyre mindent –, másrészt illeszkedik a redmondi cég „One Microsoft” néven emlegetett új stratégiájához. Plusz az XBOX One-hoz is, természetesen.


Az elkövetkező hetekben lezajló váltás során funkcionalitásra elméletileg minden marad a régiben, csak átcímkézésre és domaincserére kell számítani.


(Forrás: Microsoft, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.