Hirdetés

Megvan, mikor jön az iOS 14.5



|

Már nem kell sokat várni az iOS 14.5 érkezésére, kísérőként pedig a watchOS és a macOS is frissülni fog.

Hirdetés

Tavaszi eseményén az Apple egy sor új terméket mutatott be, köztük az AirTag nyomkövetővel, ami a Find My ökoszisztéma fizikai megtestesülésének tekinthető. Az idehaza 12 990 forintért rendelhető tracker leleplezése végül azoknak is izgalmas újdonságokat hoz, akiket maga a termék nem érdekel, a cupertinóiak ugyanis ehhez kötötték a régen várt iOS 14.5-ös szoftverfrissítés megjelenését is.

Az Apple egy sajtóközlemény lábjegyzetében számolt be arról, hogy az AirTag csak az új szoftverrel működik, ezért már a jövő héttől letölthetővé teszik az iOS és az iPadOS 14.5-ös változatát. Az év eleje óta bétában tartott frissítés legfontosabb újdonsága, hogy az appok fejlesztőinek innentől engedélyt kell majd kérniük a felhasználók hirdetési célú követésére.

Hirdetés

A funkció eredetileg korábban debütált volna, de a Facebook heves tiltakozása miatt az Apple  tavaly ősszel türelmi időt hirdetett a bevezetésére. Az iOS 14.5 ezen kívül elhozza a PlayStation 5 és az Xbox Series S|X kontrollerek támogatását is, mivel az iPhone és az iPad jelenleg csak az előző generációs vezérlőket ismeri fel.

Az update további újdonságai között említhető még a maszkot viselők arcfelismerésének javítása, az akku állapotjelző javítása iPhone 11-en, valamint 217 friss emoji is. Az Apple azonban nem áll meg az iOS-nél, a jövő hét során ugyanis a watchOS 7.4-et és a macOS 11.3-at is kiadják, ami az Apple Podcastek újdonságainak (prémium előfizetések, új dizájn és csatornák) bemutatójából derült ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.