Hirdetés

Megvannak a Microsoft beárulói



|

Riválisai hívták fel a böngészőválasztó képernyő hiányára az Európai Bizottság figyelmét.

Hirdetés

Mint már beszámoltunk róla, szerdán az Európai Bizottság 561 millió eurós bírságot szabott szabott ki a Microsoftra, ugyanis a Steve Ballmer vezette vállalat egy technikai malőrnek köszönhetően körülbelül másfél évig nem teljesítette teljes körűen azon vállalását, miszerint minden Európai Unió területén lévő felhasználónak felkínálja a böngészőválasztó képernyőt.


A Financial Times információi szerint a Google és Opera hívták fel a Bizottság figyelmét a problémára, amely teljesen érthető annak fényében, hogy minden bizonnyal rengeteg letöltést és felhasználót veszítettek a malőr miatt. Viszont az ügy intézésének besúgós jellegű módja határozottan meglepő, nyugodtan kiállhattak volna nyíltan az ügyükért. A bírságolás tényét a Google nem kívánta kommentálni, míg az Opera szerint örvendetes, hogy az Európai Bizottság határozottan lépett fel az ügyben.


A választóképernyős botrány kapcsán további érdekesség, hogy a Mozilla tavaly novemberi spekulációja szerint olyan 6-9 millió letöltést veszíthettek a kérdéses időszak alatt. A választóképernyő hiánya ellenére a Chrome részesedése folyamatosan nőtt, míg az Operáé stagnált, így még az is elképzelhető, hogy valójában a Firefox volt az ügy legnagyobb áldozata, noha a rengeteg közbejátszó körülmény miatt ezt tényként nem lehet kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.