Hirdetés

Megveszi a Microsoft a Skype-ot?



|

8,5 milliárdot is érhet a VOIP csevegőóriás a Microsoft számára.

Hirdetés

Több forrás állítja, hogy a Microsoft meg akarja vásárolni a népszerű Skype VOIP internet telefon szolgáltatást. Nemrégiben a Wall Street Journal is jelentette, hogy a Microsoft és a Skype tulajdonosai hamarosan meg is kötik az üzletet, melynek során az AllThingsDigital szerint 8,5 milliárd dollárért kerül a szoftveróriás tulajdonába a Skype. Pletykák szerint már kedden bejelentésre kerülhet, hogy az üzlet megköttetett.

 

Ekkora összeggel az ügylet a Microsoft történetének legköltségesebb bevásárlása lenne. A pletykák szerint a Google és a Facebook is az érdeklődő vevők között szerepelt, de a magas ár őket visszatarthatta a vásárlástól.

 

 

 

 

Nem először cserél gazdát a világ egyik legnépszerűbb VOIP szolgáltatása. Megalapítása után 2003-ban az eBay online aukciós szolgáltatás vásárolta meg 2,6 millióért, hogy a vevők beszélni tudjanak függő ügyleteikről. Aztán ez a terv elbukott, úgy tűnik, nem tudta a vevő, hogy mit kezdjen szerzeményével, így a részvények 70 százalékát tovább értékesítette néhány befektető cégnek 2007-ben. A befektetők most nagyon nagy hasznot könyvelhetnek el a Microsoft üzlettel.

 

A Microsoft saját egységes kommunikációs szoftvere, a Lync összefogja az e-mail, chat és VOIP kommunikációs formákat és bizony előreléphetne a Skype integrálásával. Ha a vétel megtörténik, az felveti a lehetőségét, hogy a Microsoft Live szolgáltatásokba az eddigieknél minőségibb VOIP motor kerüljön, illetve előbb-utóbb valószínűleg a Live felhasználók táborában találják magukat a Skype ügyfelek. A szolgáltatás azonban valószínűleg hasonló marad.

 

Sokkal inkább változhat az egységes kommunikáció piaca, melynek résztvevői eddig fél szemüket nem csak egymáson, hanem az egyre erősödő Skype-on tartották. A Google Apps erejét jócskán megnövelné egy ilyen akvizíció. A Cisco - mint a Microsoft fő ellenfele az egységesített kommunikációs üzletben - megelőző csapásként megvehette volna a Skype-ot, de nem igazán illett volna a fókuszába. A Microsoft kezében viszont nem csak saját előnyére válik friss szerzeménye, de az ellenfelek kárára is, például nem jut a Facebook kezére. Így duplán jól jár vele, talán ezért is engedi meg magának a szoftveróriás a csillagászati vételárat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.