Hirdetés

Mersz fogadni a Microsofttal?



|

A Microsoft fogadást ajánl a windowsos felhasználóknak: ha nem tudják telepíteni meglévő, régi gépeikre ingyenesen a Windows 10-et, adnak ajándékba egy Dell Inspiron 15-t, előtelepített Windows 10-zel. Kár, hogy ránk ez nem vonatkozik.

Hirdetés

A Microsoft mindent bevet, hogy a július 29-ei, ingyenes Windows 10-frissítési határidő lejárata előtt még minél több Win10-felhasználót toborozzon. A legújabb akció sajnos hazánkban nem érhető el, pedig erre biztosan sokan ráharapnának - főleg azok, akik szeretnek kellemetlen pillanatokat okozni szervizeseknek.


Hirdetés


Ingyen rendszer vagy ingyen laptop

A legújabb, 29-éig tartó akcióban ugyanis a Microsoft azt hirdette meg, hogy aki beviszi régebbi számítógépét, annak ingyenesen Windows 10-re frissítik a rendszerét. Ez azt jelenti, hogy olyan gépeket várnak, amelyek alkalmasak a Windows 10 futtatására, ám jelenleg még Windows 7 vagy Windows 8/8.1 rendszert futtatnak - egyszerűen csak eddig nem kattintott a felhasználó az ingyenes frissítésre.



Ez eddig nem olyan nagyvonalú ajánlat, egy kattintásért még utazni is egy Microsoft Store-ba, azonban most jön még csak a lényeg: amennyiben délig beviszi a felhasználó a gépét, és azt az ottani szakembereknek nem sikerül estig frissíteniük, akkor ajándékba adnak egy Dell Inspiron 15 notebookot! Hogy pontosan milyen konfigurációt, az nem derült ki a hírből, mindenesetre belépőszinten is egy kb. 100-150 ezer forintos, Windows 10 PC-ről van szó.


Ha nincs megoldás

Amennyiben a Microsoft Store-ban dolgozó szakértők úgy találják, hogy a behozott gép nem Windows 10-kompatibilis, felajánlják, hogy 150 dolláros, PC-vásárlási kupont adnak a gépért cserébe, illetve 20 dolláros kedvezményt az Office 365 Home csomagból. És ez még nem minden, egy Xbox One-t is kisorsolnak a boltokba látogató Windows 10-frissítők között.



Trükközzünk!

Noha a hír minket, itthon nem érint, azért érdekes kezdeményezés ez a Microsofttól és érdemes eljátszani a gondolattal, hogy miként lehetne trükközve vagy okosan megválogatva az alkatrészeket mégis biztosra menni és hazavinni egy Inspiron 15-öt. Természetesen a hardveres részt lenne érdemes kihasználni, vagyis olyan komponenst találni, vagy úgy módosítani a gépet, hogy a frissítési varázsló ne akadjon el rajta, maga a frissítés azonban meghiúsuljon. A mi tippünk: egy speciálisan, firmware-ből a végtelenségig lelassított, 4200 rpm-es mobil HDD és a minimális követelmény, 1 GB RAM a PC-be garantáltan sok-sok órával kitolja a frissítéshez szükséges időt. Ha még pluszban jól időzítünk és 11:50-kor visszük be a gépet, esélyes lehet, hogy este egy új notebookunk is lesz teljesen ingyen.


Ti hogyan cseleznétek ki az akciót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.