Hirdetés

Mesterséges intelligencia dönt a szelfid coolságáról



|

Vajon mennyire csinálsz jó szelfiket? Az AI megmondja.

Hirdetés

A közösségi oldalak a szelfik csatamezői lettek, ahol egók születnek és halnak meg, lájkok, retweetek és kommentek rombolnak és emelnek a magasba. Eddig viszont csak az emberek tudták megítélni, milyen egy jó szelfi. 

Hirdetés

Egy stanfordi kutató, Andrej Karpathy összeszedett egy csomó képet a közösségi oldalakról, majd egy neurális hálózat segítségével azt kezdte kutatni, milyen az ideális szelfi - a beérkezett lájkok és az érdeklődések alapján. 

A mesterséges intelligencia először 2 millió szelfit nézett meg, majd különböző tényezők alapján képes lett arra, hogy megállapítsa, mennyire jó egy adott kép. 

Az AI arra is rájött, hogy a legkedveltebb szelfiken nők vannak. A rangsoroláskor a top 100-ba nem fért férfi, és kiderült, hogy a szűrők használata, a keretek és a túlszaturált arc is szükséges kellék a sikerhez. 

A legbénább szelfik általában túl közeliek, és kevés fényben készültek. A csoportképeket sem szeretik az emberek és az AI. 

Karpathy készített egy twitteres botot is, ami százalékosan értékeli a feltöltött szelfiket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.