Hirdetés

Mesterséges intelligencia fogná el a trollokat



|

Vége lehet az internetes zaklatásnak és gyalázkodásnak, a mesterséges intelligencia hatékonyan szűrné ki a trollokat.

Hirdetés

Manapság már szó szerint mindenhez használják a mesterséges intelligenciát, így csak idő kérdése volt, hogy az internetes trollok ellen mikor vetik be. A Jigsaw, amit a Google egyik leányvállalata fejlesztett ki, most készített is ehhez egy appot

Hirdetés

A Conversation AI egy olyan szoftver, ami gépi tanulás segítségével szúrja ki az olyan nyelvezetet, amely bántalmazásra, zaklatásra, gyűlölködésre vagy gyalázkodásra, bármi hasonlóra utal. Az AI hatékonysága sokkal jobb, mint a kulcsszóalapú szűrőrendszereké vagy az emberi moderátoroké (ez utóbbiakat sebességben győzi le). 

Az AI megtanulja a problémás nyelvet, majd automatikusan listázza. Ezután egy pontszámot rendel hozzá 0-tól 100-ig, a helyzet súlyosságától függően. 

A Jigsaw munkája a jelentések szerint meglepően hatékony, a Google szerint több mint 92 százalékos biztossággal és 10 százalékos tévedési aránnyal találja meg a sértő szövegeket. 

A tervek szerint a jövőben a New York Times és a Wikipedia is teszteli a mesterséges intelligencia-alapú szoftvert annak érdekében, hogy kiszűrjék az online trollokat. A Conversation AI végül nyílt forráskódú lesz, így bármelyik oldal használhatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.