Hirdetés

Mesterséges intelligencia kutatja a durva facebookos tartalmakat



|

Automatikusan megjelölnék a nem megfelelő tartalmakat az élő videókban.

Hirdetés

A Facebook jelenleg is dolgozik rajta, hogy mesterséges intelligencia segítségével automatikusan monitorozza és megjelölje a durva tartalmakat az élő videostreamekben. 

Hirdetés

Az idén többször ellentmondásos helyzetbe került a közösségi oldal a különböző tartalmak moderálása vagy éppen hamis mivolta miatt. 

A múltban a durva tartalmakat felhasználói jelentések alapján vizsgálták ki a cég dolgozói, a különösen érzékeny témákban pedig a vállalat vezetői döntöttek. A Facebook azonban egyre nagyobb mértékben alapoz az effajta tartalmak felkutatásakor a mesterséges intelligenciára. Az algoritmus megtalálja a meztelenséget, az erőszakot és minden egyebet, ami a szabályzatba ütközik. 

A szélsőséges videókat már a nyáron automatikusan megjelölte a Facebook, most a Facebook Live-on, az élő streameknél is tesztelik. A tesztek során az egyik nehézséget az okozza, hogy az algoritmusnak gyorsnak kell lennie. Emellett a többször jelentett tartalmakat is igyekeznek felismerni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.