Hirdetés

Mi „eszi” a merevlemezt?



|

Gyakorta visszatérő kérdés, hogy a merevlemezről hova tűnik el titokzatos módon az üres lemezterület.

Hirdetés

Ennek kiderítésére használhatunk olyan célprogramot, mint például a DriveSpacio, amely feltérképezi az általunk kiválasztott partíciót, mappát, és diagramon mutatja meg, hogy az abban levő egyes almappák, fájlok milyen arányban foglalják a területet.

 

drivespacio_.png

 

Mivel a program a diagramot méret alapján rendezi, a képről azonnal látszik, hogy melyek azok a helyek a merevlemezen, amelyek meglehetősen nagy lemezterületen terpeszkednek. Érdemes tovább haladni a nyomozással és ezeket a mappákat alaposabban is megnézni, így előbb-utóbb kiderül, hogy azok tartalma olyasmi, amire valóban szükségünk van, vagy valamilyen alkalmazás, esetleg a Windows működésének nem kívánt mellékterméke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.