Hirdetés

Mi is az a spyware?



|

Hirdetés

Az ASC (Anti-Spyware Coalition) bejelentette, hogy sikerült egy olyan egységes definíciót megalkotni a kémprogramokkal (spyware-ekkel) kapcsolatban, amely a jövőben meghatározó jelentőségű lehet az informatikai biztonság szempontjából. David McGuire kommunikációs igazgató elmondta, hogy a kémprogramok esetében eddig az volt az egyik legnagyobb probléma, hogy a spyware programokra nem volt egy egységesen elfogadott meghatározás. Ezen sikerült változtatnia a szoftverfejlesztő vállalatokat, Internet szolgáltatókat, biztonsági cégeket és számos egyéb szervezetet magába foglaló ASC-nek. Az ASC tagja többek között a Microsoft, az AOL, az Earthlink, a Symantec, a Trend Micro, a McAfee és a Webroot Software is. A csoport tagjai reményüket fejezték ki, hogy a megalkotott spyware definíció ipari szabvánnyá fog válni, és megkönnyíti illetve egységesíti majd a kémprogramok elleni védekezést.

Az ASC a spyware definícióját egy 13 oldalas dokumentum keretein belül tette közzé. A szervezet szerint a kémprogramoknak három főbb jellemzője van:

1. Olyan módosításokat hajtanak végre a felhasználó számítógépén, amelyek érintik a személyes adatokat és a rendszer biztonságát is.

2. A megfertőzött rendszerek erőforrásait használják fel, beleértve a telepített szoftvereket is.

3. Személyes információkat gyűjtenek, használnak, illetve terjesztenek.

Az ASC a kémprogramokkal kapcsolatos dokumentációjához augusztus 12-ig várja a hozzászólásokat. Ezután az ASC tagjai még egyszer átvizsgálják a dokumentumot, és reagálnak a nyilvános hozzászólásokra, majd véglegesítik a spyware definícióját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.