Hirdetés

Microsoft DNS szerver hiba vége?



|

A kedden megjelenő javítás telepítése mellett lesz még tennivalójuk a rendszergazdáknak.

Hirdetés

A Microsoft biztonsági központja megerősítette, hogy a támadások során esetenként már kiaknázott DNS szerver hiba javítása a következő kedden megjelenő hét biztonsági folt között lesz. Egy hete is bizakodó volt a fejlesztés vezetője, de még kétséges volt, hogy elkészülnek-e a DNS javítás tesztelésével is, most bizonyosnak látszik a sikeres közzététel.


Először három hete fedezték fel a hibát - legalábbis a Microsoftnál -, azóta Windows 2000 Server és Windows 2003 Server operációs rendszerek ellen használták ki támadásra. A Microsoft ez idő alatt párhuzamosan dolgozott a javításon és nyugtatgatta a felhasználókat (rendszergazdákat), hogy a DNS hibára épülő támadások szórványosak. A cég a javítás közelgő megjelenésére utalva figyelmeztette azokat a rendszergazdákat, akik megkerülő megoldásokat alkalmaztak ebben a védtelen időszakban, hogy azokat nem fogja visszaállítani a javítás telepítése, egyúttal közzé tett egy útmutatót, hogyan lehet a rendszer normál állapotba visszaállítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.