Hirdetés

Microsoft: egyesülnek a Windows rendszerek



|

Satya Nadella hivatalosan is megerősítette: mindhárom Windowst egybeolvasztják.

Hirdetés

Aki Steve Ballmer távozása óta követte a Microsofttal kapcsolatos híreket, az már tudja, hogy az új ügyvezető, Satya Nadella többé nem a PC-kben és a Windowsban gondolkozik. A jelentős szervezeti átalakulásokon áteső cég a jövőben a felhasználókra, a felhőre, a mobilplatformra és a szolgáltatásokra akar koncentrálni. Ennek az egyik gyakorlati jele volt az, amikor megszellőztették, hogy a jelenlegi Windows rendszereket egyesítik. Satya Nadella most ezt a szándékát újfent megerősítette

Hirdetés

A redmondiak ügyvezetője azt mondta a pénzügyi eredményeikről szóló konferencián, hogy a jelenlegi három operációs rendszer helyett a jövőben egybe akarják olvasztani a Windowst, amely egyként lesz jelen az összes kijelzőméreten. Egyesítik az áruházakat és a fejlesztői platformokat is, hogy egységesebb felhasználói élményt biztosítsanak, illetve nagyobb lehetőségeket a fejlesztőknek. 

A Microsoft már áprilisban is emlegette az univerzális appokat, amelyek a Windows mellett Windows Phone és Xbox eszközökön is futnak majd. Nadella azon kívül, hogy komoly változtatásokra számíthatunk, nem volt hajlandó mást elárulni, de a következő hónapokra érdekes újdonságokat ígért a Windowszal kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.