Hirdetés

Microsoft-ellencsapás a Facebook és a Google+ ellen?



|

A Tulalip nevű közösségi oldalt véletlenül aktiválták, és gyorsan le is kapcsolták.

Hirdetés

Viszonylag rövid ideje indult béta állapotú tesztútjára a Google közösségi oldala, a Google+. Nem telt el sok idő, és a Microsoft véletlenül felfedte titkos projektjét, amely szintén egy közösségi hálózat, amelyet úgy hívnak: Tulalip. A Microsoft fejlesztőcsapata a Tulalip projekttel feltételezhetően egy, a Google+-hoz, a Facebookhoz és a Twitterhez hasonló közösségi hálón munkálkodik.

 

Rövid ideig a SOCL.com webcímen volt elérhető az oldal, amit a redmondiak hamar leállítottak, majd egy üdvözlőszövegre cserélték a tartalmát. A szöveg szerint a Microsoft fejlesztőcsapatának egy belső projektjéről van szó, amelyet véletlenül élesítettek és rakták ki a webre.

 

 

Az eredeti képet szerencsére bárki megnézheti egy sorral fentebb. Amint az látszik, a facebookos és a twitteres felhasználói nevünkkel is be lehetett jelentkezni. Azok beszámolója alapján, akiknek sikerült elérniük az oldalt, a facebookos rész nem működött, a twitteres belépésnél pedig a Tulalip közölte, hogy egy kísérleti alkalmazásról van szó.

 

Önök mit gondolnak? A Tulalip rövid időre történő élesítése valóban hiba volt, vagy szándékos a Microsoft részéről? Vajon a redmondiak egy rivális közösségi hálót akarnak indítani a Google+ ellen? Esetleg egy más szemléletből közelítenék meg a közösségi hálózatokat, és egyetlen felületen kombinálnák a népszerű oldalakat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.