Hirdetés

2009-ben csak az Xbox 360-ból fogyott több a konzolpiacon



|

A Microsoft az egyedüli gyártó, amely tavalyhoz képest növelni tudta konzoleladásait.

Hirdetés

 

Az Xbox 360 egy keresett konzol, bár közel sem annyira népszerű, mint a Nintendo Wii. Noha júliusra egy hónap alatt a konzolok eladásai közel 30%-ot estek (a legrosszabbul a Wii, a legjobban az Xbox 360 járt, 30%-kal, illetve 15%-kal), a Microsoft optimistán áll az NPD statisztikájához.

 

A redmondi gyártó úgy közelítette meg a keresletcsökkenést, hogy rávilágított: az Xbox 360 az egyetlen konzol, amelyből 2009-ben többet tudtak eladni. Egészen pontosan az első 7 hónapot figyelembe véve, 17%-kal nőttek az Xbox 360 eladásai.

 

A Microsoft azt is kihangsúlyozta, hogy a külső fejlesztésű alkalmazások terén az ő konzoljuk számít az első számúnak, ugyanis - állításuk szerint - csak júliusban az ilyen jellegű játékeladások elérték a 101 millió dollárt, amivel tartják a szintet, és az idei év minden hónapjában az elsők.

 

xbox360.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.