Hirdetés

Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000



|

A Microsoft különleges beviteli eszközei közül már a múlt havi számunkban is bemutattunk egyet.

Hirdetés

A redmondi cég az ergonomikus billentyűzetek készítésében is mindig élen járt. A régi, „hajlított" formaterv óta nemigen volt áttörés ezen a fronton, most azonban újraértelmezték az eddigieket. A Natural Ergonomic 4000 középső része leginkább egy gömb felületéhez hasonlít, olyan gombkialakítással, hogy a megszokott mozdulatokkal kényelmesen elérjük az összes billentyűt. A kéz pozíciója valóban nagyon természetes, de a gombok elrendezését a klasszikus, lapos billentyűzeteken edzett gombvadászoknak minden bizonnyal még szokniuk kell. Mindazonáltal a felépítés határozottan kellemesnek mondható, csuklónkat gumírozott szilikonpárnán pihentetjük gépelés közben, amelyhez még apró toldatot is mellékelnek, ha nem lenne elég magas. A tervezés egyetlen komoly hibája a kissé nehézkesen lenyomható szóközbillentyű.

 

natural.jpg

 

Számos programozható gomb áll rendelkezésünkre, amelyekkel kedvenc weblapjainkat hívhatjuk elő, irodai alkalmazásokat indíthatunk el, hangerőt szabályozhatunk, valamint közelíthetünk. Összességében remek beviteli eszköz, a legmodernebb ergonomikus forma, tehát aki ilyen jellegű billentyűzetekhez szokott, biztosan nagyra értékeli majd a kényelmes, kifejezetten pihentetőnek mondható kéztartást.

 

natural2.jpg

 

Adatok:

  • Vezetékes USB-csatlakozás
  • Speciális, ergonomikus kialakítás
  • Angol kiosztás
  • 17 funkciógomb
  • Gumírozott csuklótámasz

 

Értékelés:

Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

Előny: speciális, ergonomikus kialakítás, kényelmes használat

Hátrány: „beragadós" szóköz, nehéz lehet megszokni

Teljesítmény: 86%

Szolgáltatás: 89%

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.