Hirdetés

Microsoft Office trójai Mac-re



|

Már jócskán vége az Apple vírusmentes nimbuszának.

Hirdetés

Továbbra is igaz, hogy az Apple Mac OS X operációs rendszere sokkal biztonságosabb, mint a PC-n többségi uralomra jutott Windows, de bizony a Mac OS X sem szűz már. A felhasználók számának növekedésével egyre inkább szemet vet a kiberbűnözők marketing csapata a Mac OS X-re is, annál is inkább, mivel aki almás masinát használ, az fokozottan fizetőképes.

 

 

Most reppent fel a hír, hogy a Microsoft Office egyik már dokumentált biztonsági rését használja ki egy dokumentum fájl formátumban terjedő trójai alkalmazás. Az e-mailben kapott vagy letöltött fájl azonnal elindul a rendszeren és hátsó kaput nyit a támadók számára. Szakértők szerint ez az első ilyen jellegű Office trójai Mac-re, ami sajnos egy új, sötétebb korszak kezdetét jelentheti a Mac OS X felhasználók számára is. Hogy mennyire van ez így és miként védekezhetünk, arról bővebben testvérlapunk, a ComputerWorld cikkéből értesülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.