Hirdetés

Microsoft Razer Habu - A precizitás fogalma



|

A Microsoft és a Razer közösen emelte új szintre a precíz egerészés fogalmát: teszteltük a Habu-t.

Hirdetés

Klasszikus Microsoft-termékekre hajazó csomagolásban érkezik az egér, ám egy fekete csík büszkén hirdeti az oldalán, hogy ezúttal nem pusztán a redmondi cég mérnökei dolgoztak a fejlesztésen. A csomagolásban nem találunk túl sok extrát: a meghajtóprogramot tartalmazó lemez mellett pusztán egy gombokkal ellátott panel van (erről később még értekezünk). Sokak számára meglepő lehet, hogy a Habu vezetékes modell, de a döntésnek nem anyagi okai voltak. A Razer egerek vásárlói mindig is a profi játékosok voltak, akik többnyire még esküsznek a zsinórra, és nem pusztán azért, mert így nem kell gondolniuk az akkumulátor töltésére. Az USB-csatlakozó - nem mellesleg - aranyozott felületű.

 

eger_2.jpg

 

A burkolat már ismerős lehet, hiszen az IntelliMouse sorozat formatervét kapta, pár jelentős változtatással. A jobb és a bal gomb gigantikus méretű, tapadós gumifelülete pedig mindig megfelelő kapcsolatot biztosít. Az oldalt végigfutó átlátszó szilikoncsík szintén a biztos fogást szolgálja, bekapcsolva pedig optikai díszítőelem módjára funkcionál, ugyanis kék fényben úszik. Az eddigi Razerekkel ellentétben a Habu már kizárólag jobbkezes használatra alkalmas, ezért oldalsó gombok is már csak a belső részen találhatók (szám szerint két darab). A lenyomható görgő alatt újabb két apró gombot fedezhetünk fel, ezekkel alapértelmezés szerint az egér hardveres érzékenységét állíthatjuk négy fokozatban.

 

img_7393.jpg

 

Érdemes alaposan szemügyre venni a meghajtóprogramot is, amelyben minden paramétert kedvünkre szabhatunk. Külön állítható az x és y tengely érzékenysége, az egér hardveres, valamint szoftveres érzékenysége, valamint a gyorsulása is. A gombokat természetesen egyesével programozhatjuk, különböző alkalmazásokhoz (vagy játékokhoz) előre elkészített beállításainkat pedig öt profilba menthetjük el. Külön figyelmesség a mérnökök részéről, hogy a görgető és az oldalcsík világítását egymástól függetlenül is kedvünkre kapcsolgathatjuk.

 

img_7391.jpg

 

A mellékelt panel funkciója felettébb egyszerű: a Razernél ugyanis gondoltak arra, hogy nem mindenkinek egyformák az ujjai, ráadásul az egeret is eltérően tartják. Az erre kitalált megoldás pedig zseniális: az egér komplett bal oldalfalát kicserélhetjük a mellékelt verzióra, ezzel megváltoztatva a gombok elhelyezését. Így a kettő közül az egyik garantáltan megfelel majd egerészési szokásainknak. Az egészben a legszebb az, hogy sikerült a rögzítési eljárást hibamentesre csiszolni, aminek köszönhetően a többször kicserélt panel sem lötyög.

 

img_7392.jpg

 

Használat közben maximálisan elégedettek voltunk a Habuval. Az eddigieknél kényelmesebb, de még mindig nagyon biztos fogást lehetővé tévő kialakítás - kombinálva a szabad konfigurálhatósággal - profi munkára is alkalmassá teszi az egeret. A lézeres szenzor rendkívül pontosan és biztosan figyeli az elmozdulásokat. Az eszköz tesztünk legnagyobb próbáját is kiállta: a fényes, márványutánzat asztalon is képes volt lekövetni minden rángatást. Remek funkcionalitásával a Razer Habu egyértelműen kiérdemelte a PC World Ajánlata díjat.

 

 

Adatok

  • USB-csatlakozófelület (aranyozott)
  • 2000 dpi-s lézeres szenzor
  • Teljesen testre szabható a meghajtóprogram segítségével
  • Cserélhető oldalsó panel
  • Kék világítás

 

Értékelés:

Microsoft Razer Habu

Előny: precíz, teljesen testre szabható, kellemes megjelenésű

Hátrány: csak jobbkezeseknek való, kissé drága

Teljesítmény: 96%

Szolgáltatás: 92%

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.