Hirdetés

Microsoft reklámháború - második rész



|

Megérkezett a Laptop Hunters reklámsorozat második epizódja: ezúttal az erő győzedelmeskedik az Apple fölött - a befutó ismét egy HP laptop.

Hirdetés

 

A Microsoft az elmúlt hónapban kezdte Laptop Hunters nevű reklámhadjáratát, melynek célja, hogy megmutassa, az Apple gépei nem csak másfélszer drágábbak a kategóriatársaknál, de nem is tudnak annyit. A cél természetesen az, hogy PC vásárlására sarkallja a válság szagától legyengült felhasználót.

 

Az első epizódról már beszámoltunk Önöknek - ott Laurennek egy 1000 dollár alatti notebookot kellett találni, ami megfelel az igényeinek. Sikerrel járt, így a Microsoft kifizette neki. Lauren - elmondása szerint - nem elég király ahhoz, hogy Mac-je legyen. Az első üzlet, ahonnan sarkon fordult, egy Apple-bolt volt.

 

Most megérkezett a Laptop Hunters második epizódja is, amelynek a főszereplője Giampaolo. A fiatalember egy erőtől duzzadó laptopot szeretne vásárolni, a költségvetése 1500 dollár.

 

Ő azzal utasítja el az Apple-t, hogy bár a MacBook nagyon szexi, ő inkább a megfelelően erős hardverért fizetne, mintsem a márkanévért. 

 

 

Giampaolo végül egy HP HDX 16-tal sétál el, hála a Microsoftnak. A notebookba egyébként 2,4 GHz-es Core 2 Duo processzor, NVIDIA GeForce 9600M GT grafikus vezérlő, 4 GB RAM, valamint egy 500 gigabájtos merevlemez került. Ha az Apple-től vásárolta volna meg ugyanezt, akkor 2500 dollárra lett volna szüksége.

 

A reklám második része újfent kihangúlyozza, hogy a Microsoft szerint az Apple példátlan módon fizetteti meg a márkanevét, amit ma nem lehet elfogadni.

 

Érdekes felfedezést tehet az, aki összeveti az új reklámot az előzővel. Ugyanis ebben is egy HP noteszgépet választ a tesztalany - vajon csak véletlen?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.