Hirdetés

Microsoft: reszkessetek, XP-sek!



|

Redmond újból nyomatékosította a régi rendszer leváltásának szükségességét.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban többek közt a Dell és HP döntéshozói is egyre elégedettebbek a közeljövőbeli eladási előrejelzéseikkel, bár ez nem a fantasztikus új termékeiknek köszönhető, hanem a Windows XP operációs rendszer 2014. április 8-án esedékes halálának. A kérdéses időponttól kezdve többé nem érkeznek frissítések a matuzsálemi kort megért operációs rendszerhez, így a vállalatok nem halaszthatják tovább az új számítógépek vásárlását.

Hirdetés


Természetesen a Microsoftnak is jót fog tenni a régi rendszer támogatásának eldobása, ám szép szavakkal nem mindig lehet eredményt elérni, így a redmondiak most nekiálltak ijesztegetni: a vállalat szerint jövő április után örökre nulladik napi sebezhetőségek lesznek a rendszerben. Ezeket a profi hackerek úgy találhatják majd meg a legegyszerűbben, hogy megnézik a támogatott rendszerekhez kiadott frissítések változásait, kiderítik a foltozások okát, végül pedig letesztelik, hogy XP alatt kihasználhatóak-e a problémák.


Érintett ügyfeleinek a Microsoft az elavult operációs rendszerük minél előbbi lecserélését javasolja, különösképp a Windows 7 és Windows 8 névre keresztelteket tudja szívből ajánlani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.