Hirdetés

Microsoft Surface a használhatatlanná váló sportolók ellen



|

Most vagy az van, hogy a Microsoft megpróbál mindent bevetni a Surface eladási adatainak javítására, vagy valóban érdekli az NFL játékosok egészsége.

Hirdetés

Nem kérdés, hogy az NFL-ben kőkemény figurák csapnak össze egymással, akik néha egy-egy találkozásnál és esésnél úgy hajlanak, mintha nem is lenne bennük csont. Nem csoda hát, hogy időnként előfordulnak sérülések, sőt, extrém esetben az addig ünnepelt sportolóból hirtelen egy nyáladzó, élete végéig pelenkázásra szoruló roncs válik. A gizmag felteszi a kérdést, hogy vajon segíthet-e a technológia abban, hogy mindez ne így érjen véget és esetleg a teljes fordulaton dolgozó sportolói szervezetet meg lehessen kímélni egy olyan traumától, ami véget vet a karrierjének. Természetesen az egyenletben ott vannak a szponzorok és a menedzserek is, akiknek sokszor egy játékos nem más, mint puszta statisztika, aki miatt a chipset zabáló néző leül a tévé elé, vagy a sörvedelő rajongó kimegy a stadionba. Most, hogy sikerült két durva sztereotípiát is begyömöszölni egy mondatba, lássuk, hogy miként keveredik ide a Microsoft és a visszafogott sikert aratott Surface Pro.

Hirdetés

Az X2 elnevezésű alkalmazás elvileg arra hivatott, hogy bizonyítsa, milyen drámai módon tudja befolyásolni a dolgokat a mai csúcstechnika, esetünkben a Surface Pro. Maga az alkalmazás folyamatosan bővülő adatbázist tart fenn az NFL játékosok egészségével kapcsolatban, vagyis egyszerűbben megfogalmazva olyan, mint egy digitális kartonozó, ahol naprakészen, illetve messzire visszamenően lehet turkálni a sisakos és szuszpenzoros fickók egészségügyi előzményeiben. Az X2 olyan dolgokat tart számon, mint a szedett gyógyszerek, allergiák, korábbi sérülések és műtétek, laboratóriumi vizsgálatok, kórházi kezelések és még hosszasan lehetne folytatni a sort, de mindezek az adatok pillanatok alatt megjelennek a kijelzőn, néhány érintést követően. Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon a csapatoknál nem állnak-e rendelkezésre ugyanezek az információk?

De aki valaha is dolgozott már egy halom adattal, az tudja, hogy hol az egyik szekrényben, hol a másikban kell utánuk turkálni, ugyanakkor egyetlen eszközön tárolva az egészet, simán ki lehet vinni az oldalvonalra és ha valaki fekve marad, akkor pikk-pakk ki lehet keresni, hogy korábban volt-e olyan sérülése, amit a mostani esés befolyásolhat. A pórul járt sportoló tüneteit fel lehet vinni a gépre (sérülés jelleg, helye, szédülés, zavaros tekintet, stb.), ami a betáplált szimptómák alapján akár még azt is kiköpheti, hogy visszamehet-e a játékos a pályára, vagy inkább menjen tusolni, a saját egészsége érdekében. "Ahelyett, hogy az egész orvosi csapat kirohanna a pályára, elég egyetlen ember egy Surface-szel", mondta Brian Seitz, a Surface Senior Marketing Managere. Mindamellett, hogy objektíven szemlélve a dolgokat, leginkább marketingfogásnak tűnik az egész, mégis egészen életszerű, hogy egy Surface Pro legyen a kispadon és onnan nyerjenek ki gyors információkat. Ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy maga az X2 segítené az eszközt abban, hogy jelentősen nőjön az eladott darabszám, főleg akkor,. ha hirtelen valamelyik Androidos fejlesztő kitalálja, hogy csinál egy ugyanilyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.