Hirdetés

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000



|

A Vista új lehetőséget ad a gyártóknak arra, hogy piacra dobják hardvereik felújított változatát.

Hirdetés

Már régóta állít elő billentyűzeteket és egereket a Microsoft: ezeket többnyire masszív felépítés és könnyű kezelhetőség jellemzi. A Wireless Entertainment Desktop 7000-et kipróbálva viszont változott a véleményünk. Megkapjuk a csúcskategóriás, Wireless Laser Mouse 8000 típusú egeret, a hozzá tartozó asztali töltőt, ehhez egy adaptert, egy USB-felületű Bluetooth csatolót, valamint billentyűzetet. Az egér lézeres, pontos, de viszonylag egyszerű: mindössze két külön programozható funkciógombja van. Ezek közül egyszerre csak az egyiket tudjuk használni, mivel két különböző oldalon találhatók, hogy jobb- és balkezesek egyaránt használhassák.

 

tavkapcsolo2.jpg

 

A többi extra lehetőséget a görgő tartalmazza, amely lenyomható, és mindkét irányban oldalra is billenthető – az apró kerék egyébiránt szokatlan, tapadós szilikonfelületéhez bár kellemes hozzáérni, korántsem a szokásos „racsnis” érzés. Ehelyett olyan érzés forgatni, mintha az alsó felén nem az egérbe, hanem egy sűrű virágmézzel teli edénybe érne bele. Feltehetőleg a kétkezes kialakításból adódóan szokatlanul kényelmetlen használni az eszközt: a tenyér és az ujjak nagyon nehezen találnak rajta kellemes pozíciót.

 

eger.jpg

 

A billentyűzet teljesen lapos, ergonomikus kialakítású, és az alapvető funkciókon kívül számos extrával is felszerelték. Ezek közül külön megemlítendők a Vista Media Center, valamint a Windows Live Messenger kicsit bazári kinézetű hívógombjai, amelyek az egyébként gusztusos színvilágot csillogó színekkel és szilikonfelülettel rontják le. Numerikus billentyűzet egyáltalán nem kapott helyet rajta, baloldalt viszont egy avítt televízió-távirányítóhoz hasonlító gombsort fedezhetünk fel. Vezeték nélküli eszközről lévén szó, fontos szempont volt a teljes távirányíthatóság megvalósítása, így a funkciógombokkal akár az egér mutatóját is mozgathatjuk szükség esetén – és természetesen kattinthatunk is.

 

erintogombok.jpg

 

 

Nagyon rossz ötlet volt viszont a jól megszokott F1–F12 gombokat, valamint az Escape, a Home és az End billentyűket csíkszerű érintőgombra cserélni – ezt minden billentyűzetgurunak nehéz megszokni. Az árcédula sem túl baráti, a félszázezer forintos vételárért túl sok újításhoz kell hozzászoknunk – ráadásul ezek használhatóságáról nem is vagyunk maradéktalanul meggyőzve.

 

Adatok:

 

  • Kétkezes, lézeres szenzorral szerelt egér
  • Töltőpad az egérhez
  • Ergonomikus kialakítású billentyűzet
  • Media Center- és Live Messenger-gyorsbillentyűk
  • Egér nélküli navigáció és kezelés
  • Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat
  • Rendszerkövetelmény: Windows XP SP2 vagy Vista

 

Értékelés:

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000

Előny: kellemes megjelenés

Hátrány: drága, nehezen használható, kényelmetlen

Teljesítmény: 59

Szolgáltatás: 91

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.