Hirdetés

Minden iPhone-ra jön a hotspot funkció



|

Az iOS legújabb bétája több komoly újítást is hozott.

Hirdetés

Tegnap a CDMA-s iPhone bemutatása után az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 4.3-as változatának első bétáját, amely számos új funkcióval bővíti a futtató készülékek tudását. A legfontosabb ezek közül a Wi-Fi hotspot funkció a telefon esetében, amely a GSM-es készülékeken is elérhető lesz - tegnap a Verizon úgy állította be a dolgot, mintha ez csak a náluk elérhető változat privilégiuma lenne.

 

 

 


Újdonság még, hogy az AirPlay funkciót ezentúl a nem Apple-től származó szoftverek is kihasználhatják, továbbá a FaceTime ikonját is lecserélték. Új multitouch funkciókat is kapott a szoftver: a kezelőfelületet felfelé húzva előugrik az elindított programok ikonjait tartalmazó dokk, oldalfelé pedig lapozni lehet a futó alkalmazások közt. Hasznos funkció, hogy az iPad képernyőjének forgatásának zárolására kitalált gomb programozható lett, már némításra is használható.


Rossz hír, hogy elvileg az iOS 4.3 már nem kompatibilis a második generációs iPod Touch-csal, továbbá az iPhone 3G-vel rendelkezők is kiestek a pikszisből. A szoftver kódja utalásokat tartalmaz a következő generációs iPhone-okra és iPadekre, előbbiből kettő, utóbbiból három verzió lesz, feltehetően a háttértáruk kapacitása szerint. Kapcsolódó hír, hogy a Boy Genius Report értesülései szerint ezeken már nem lesz fizikai Home gomb, amely megmagyarázza a fent említett új multitouch funkciók szükségességét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.