Hirdetés

Minden ötödik Microsoft-fiók a hackerek kezén van



|

A siralmas statisztikáért elsősorban a többször felhasznált jelszavak tehetőek felelőssé.

Hirdetés

A Microsoft egyik menedzsere rendkívül érdekes statisztikát hozott nyilvánosságra az Inside Windows Live blogban, amely szerint minden ötödik Microsoft-fiók bizonyíthatóan a hackerek kezén van, még ha valamilyen okból – kémkedés, levélszemetek terjesztése - nem is feltétlenül zárják ki belőlük a valódi tulajukat.


A redmondi cég állítása szerint az érintett fiókok nem a szervereikre történő behatolás miatt kerültek rossz kezekbe, a felhasználók saját kényelmük áldozatává váltak: könnyen kitalálható jelszavakat adtak meg, vagy éppen olyan egyéb portálon is használták az azonosítót, ahonnan azt sikerült korábban meglovasítani.


Éppen ezért amennyiben valaki nem tudja rászánni magát mindenhol az eltérő jelszavak használatára, akkor legalább annyit érdemes megtennie, hogy a levelezőrendszerének esetében egyéni és erős jelszót állít be: a postafiók védelme kritikus, hiszen még ha nem is tárol benne további jelszavakat a felhasználó, a portáloktól feledésbe merülés esetén kérhető jelszó-emlékeztetők ide érkeznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.