Hirdetés

Minden tévét okossá varázsol a UPC



|

A vállalat kábeles HD mediaboxainak tulajdonosai már Youtube-ot is nézhetnek.

Hirdetés

Kellemes meglepetéssel szolgált a látszólag rendszeresen zúgolódó ügyfeleinek a UPC, ugyanis a vállalat tegnap kiadott egy frissítést a HD adások vételére alkalmas beltéri egységeihez, amellyel azok online funkcionalitásokat kaptak, akár Youtube videók is megtekinthető már a segítségükkel. A streaming elven működő (nem maguk a beltéri egységek végzik a számításokat) szolgáltatás elsőként hazánkban került bevezetésre, magyar fejlesztésről van szó.
 

Hirdetés


„A UPC digitális tévé előfizetői mától online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen és akár internet előfizetés nélkül is. A UPC ma bejelentette, hogy egy itthon kifejlesztett új szolgáltatást indít UPC TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a UPC mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive” gombot kell megnyomni a UPC távirányítón.


Első lépésként a mai napon egyszerre minden tévékészüléket felokosít a szolgáltató, amelyek a UPC bármelyik nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakoznak. Ezt követően év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető mind a 1,5 millió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat, a digitális tv szolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.


A szolgáltatás már induláskor több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd” – ecsetelte az újításokat a vállalat sajtóosztálya.


Frissítés: mint Olvasónk kiemelte, a UPC Direct műholdas előfizetők nem tudják használni a UPC TV Apps-et.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.