Hirdetés

Mindent eláraszt a ransomware



|

A Kaspersky szerint elképesztő szintekre emelkedtek a ransomware-jellegű támadások.

Hirdetés

A Kaspersky Lab a legutóbbi jelentésében arról adott hírt, hogy a ransomware-jellegű támadások PC-n és mobilon is elképesztő szintekre emelkedtek

Hirdetés

A ransomware egy olyan kártevő, amely megakadályozza az áldozatokat abban, hogy hozzáférjenek az adatokhoz a készülékükön. Ezek gyakran fontos fájlokat titkosítanak, de néha az egész gépet is korlátozzák - egészen a váltságdíj megfizetésééig, amelyért cserébe aztán nem mindig jár a feloldókulcs. 

A Kaspersky szerint 2015. áprilisa és 2016. márciusa között több mint 2,3 millió PC-s felhasználó találkozott ilyen támadással, ami éves szinten 17,7 százalékos emelkedés. A legnagyobb mértékben tavaly India, Oroszország, Kazahsztán, Olaszország és Németország voltak érintettek. 

A mobilos ransomware-világ eközben a négyszeresére nőtt, 136 500 támadást regisztrálva egy év alatt. A mobilos ransomware a legjobban Németországot, Kanadát, Nagy-Britanniát, Amerikát és Kazahsztánt veszélyezteti. 

A modell várhatóan marad, és még több eszközre kiterjed. Bármi, ami az internethez kapcsolódik, veszélyben van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.