Hirdetés

Minimo: Firefox mobiltelefonra



|

Hirdetés

A szintén általik gondozott Thunderbird e-mail kliens is közelít a 10 millió letöltéshez. A Firefoxon alapuló mobil böngésző, a Minimo is szépen fejlődik.

A sokak által ismert Firefox és a Thunderbird árnyékában egyelőre méltatlanul kevés figyelmet kap a Minimo, amelyet okostelefonokra szánnak a készítői. A Minimo legnagyobb piaci ellenfele vita nélkül az Opera mobil változata lesz. A hétfőn kiadott Minimo 007 előzetes változat már olyan fejlett funkciókat is támogat, mint a füles böngészés vagy az RSS-olvasás.

A Minimo projekt vezetője, Doug Turner szerint a szoftver ugyanazt az élményt nyújtja, mint az asztali Firefox, csupán kisebb képernyőn. Az XUL használatának köszönhetően a Firefoxhoz készített kiegészítések könnyen átírhatók a mobil változatra. Turner elmondása szerint a Minimo fejlesztése még javában zajlik, az első nyilvános bétaváltozat megjelenése csak 5-6 hónap múlva esedékes.

A Minimo érdekessége, hogy az Extendible User Interface Language (XUL) segítségével a kezelőfelülete teljesen testreszabható, ez minden bizonnyal fel fogja kelteni a mobilszolgáltatók érdeklődését, akik gyakran egyedi szoftverrel látják el az általuk forgalmazott készülékeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.