Hirdetés

MiniTool Partition Wizard Pro 8 teszt



|

Szinte bármilyen műveletet képes elvégezni a tárolóval kapcsolatban a Minitool szoftvere.

Hirdetés

Az elmúlt pár évtizedben a hálózati elérés fejlődésének köszönhetően több vállalat is megpróbált olyan eszközöket piacra dobni, amelyek teljesen nélkülözik, vagy minimalizálják a lokális háttértárat. A felhőalapú szolgáltatások elterjedésével ez a régebben sci-fi regénybe illő vízió egyre közelebb kerül a valósághoz, és minden jel arra mutat, hogy a jövő gépeiben még inkább visszaszorulnak majd a helyi tárolók. Addig is a helyi lemezek még jó pár évig – sőt évtizedig – elengedhetetlen tartozékai lesznek bármilyen számítógépnek, legyen szó mobilról vagy asztali gépről.
 

Hirdetés


Ezeket a lemezeket és köteteket pedig kezelnünk kell, és előfordulhat, hogy a Windowsba épített lemezkezelő alapvető funkcióival nem tudjuk megoldani a problémánkat. Ilyen esetben segíthet egy olyan külső, funkciókkal teletömött szoftver, mint a Minitools Partition Wizard Professional, amely a háttértárolóval kapcsolatos szinte bármilyen művelet elvégzésére képes, és közben nem terheli túl a felhasználók pénztárcáját sem.


Több legyet egy csapásra

A Windowsba épített lemezkezelő egyik hátránya, hogy minden művelet végét meg kell várnunk; például nem tudjuk kiadni a formázás parancsot, amíg a particionálás nem fejeződött be. A Minitools ezt a problémát ügyesen megkerüli; a kiadott parancsokat megjegyzi, és csak akkor hajtja őket végre, ha a bal felső sarokban az [Apply] gombra kattintunk. Az előzőleg megadott parancsokat az [Undo] vagy [Discard] opciókkal tudjuk semmissé tenni. Ennek a munkafolyamatnak köszönhetően nem kell megvárnunk, amíg az első utasításunk befejeződik, illetve átnézhetjük a listába rendezett műveleteket, mielőtt véglegesen érvénybe lépnének. Ezzel nemcsak átláthatóbb, de biztonságosabb is a lemezkezelés folyamata.


Az idő pénz

A legtöbb alapvető feladat – átméretezés, törlés, mozgatás – a beépített lemezkezelővel is megoldható, de vannak olyan munkák, amelyeknél a Minitools szoftvere többszörösen visszahozza az árát. Annak, aki egy gépen használ Linux és Windows rendszereket, jól jöhet az EXT2 és EXT3 fájlrendszerek támogatása (ez viszont fájó pont is egyben, mert a legtöbb disztribúció már az EXT fájlrendszer négyes verzióját használja). A Partition Wizard probléma nélkül konvertálja a partíciókat NTFS-ről FAT-ra, oszt fel egy partíciót kétfelé, partíciókat és egész lemezeket másol egyik helyről a másikra; és még számos olyan hasznos funkciót találunk a listában, ami egy komolyabb újratelepítésnél, átrendezésnél jó, ha rendelkezésünkre áll.


A beépített varázslókkal egyszerűen másolhatunk és állíthatunk vissza partíciókat, illetve lemezeket, de az összes összetett feladathoz kapunk segítséget, lépésről-lépésre végigkísér minket a Minitools szoftvere. A program grafikus felületén egyszerűen elboldogulnak a kevésbé tapasztalt felhasználók is, minden esetben jól érthetők a beépített vizuális elemek.


Az otthoni felhasználóknak szánt szoftverből két verziót találunk a vállalat weboldalán. A Home Edition teljesen ingyenes és tökéletes megoldás az alapvető műveletek kivitelezéséhez. Egyszerű, gyors és hatékony megoldást jelent a kezdő és tapasztalt felhasználóknak egyaránt. Akik több funkcióra vágynak, azoknak pedig ott a Professional kiadás, amely két formában érkezik: az egylicences verzió (amit előfizetőink ajándékba kapnak) körülbelül 9500, az ingyenes frissítéseket magában foglaló csomag pedig 14 500 Ft-os áron szerezhető be a gyártó weboldaláról.


Névjegy

– Ár: 59 dollár (kb. 14 500 Ft)
– Fejlesztő: MiniTool Solution Ltd.
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok

GPT típusú kötetek konvertálása Basic típusúra
– rendszerpartíciók dinamikus kötetre mozgatása
– partíciók egyesítése
– Windows dinamikus kötetek támogatása
– adatvesztés nélküli konvertálás dinamikus kötetek és alaplemezek között
– NTFS-ről FAT-re konvertálás
– Cluster méret állítása adatvesztés nélkül
– EXT2, EXT3 fájlrendszerek támogatása
– partíció visszaállítása törlés után
– partíciók méretének növelése, csökkentése és mozgatása


Előny: gazdag funkcionalitás, csoportos művelet-végrehajtás
Hátrány: csak angol nyelvű felület, TRIM- és EXT4-támogatás hiánya


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.