Hirdetés

Erre lesz képes az új Hotmail!



|

Nyár közepétől megújul a Microsoft e-mail szolgáltatása, amely számos új funkcióval gazdgodik.

Hirdetés

Egy san franciscoi sajtóeseményen a Microsoft bemutatta a Hotmail következő verzióját, amelytől a redmondi szoftvercég sokat remél. A Live Wave 4-el érkező új Hotmail segítségével ugyanis a felhasználók rendezettebbé tehetik postafiókjukat, időt takaríthatnak meg az e-mailezéssel kapcsolatos leggyakoribb feladatok végrehajtása során, probléma nélkül oszthatnak meg nagy mellékleteket – például fényképeket –, valamint Microsoft Office-dokumentumokat tekinthetnek meg és szerkeszthetnek a Hotmail-postafiókjukban, közvetlenül a böngészőben.

  

 

A megújuló szolgáltatás egyik fontos újdonsága, hogy a felhasználók a leggyakrabban előforduló műveleteket most már a postafiók elhagyása nélkül is végrehajthatják. Megtekinthetik a Flickr, a YouTube és más népszerű webhelyekről származó fényképek és videók villámnézetét, valamint élőben láthatják a nyomon követett csomagküldemények állapotát az e-mailjeikben. Továbbá a felhasználóknak lehetőségük nyílik elfogadni egyes közösségi oldalak (például a Facebook vagy a LinkedIn) ismerősök felvételére irányuló kéréseit – mindezt kényelmesen, közvetlenül a postafiókjukból.

Másik lényegi változás a Hotmailben a személyes fényképek és dokumentumok megosztásának könnyebbé tétele. A redmondi szoftvercég elmondása alapján felhasználóik havonta több mint 1,5 milliárd fényképet és 350 millió Office-dokumentumot osztanak meg másokkal. A mellékletek mérete azonban a legtöbb felhasználónak problémát jelent, a használt szolgáltatástól függetlenül. A megújult Hotmail-nek köszönhetően azonban a felhasználók egy üzenetben akár 10 GB-os mellékletet is küldhetnek – ezért a csatolt fájlok mérete nem jelenthet problémát. Így akár 200, egyenként legfeljebb 50 MB méretű melléklet is küldhető egyetlen levélben.

Sőt az Office Web Apps integrációnak köszönhetően a Hotmail új verziójában a felhasználóknak lehetőségük nyílik az irodai programcsomag dokumentumainak megtekintésére és szerkesztésére, közvetlenül a postafiókjukból, és ehhez csak a böngésző szükségeltetik.


Fontos újdonságok:

- Seprű: Ezzel a virtuális seprűvel gyorsan eltakaríthatók a nem kívánt levelek a beérkezett üzenetek közül, és mappákba vagy a törölt elemek közé helyezhetők.
- Szűrés egy kattintással: Egyetlen kattintással szűrhetők a beérkezett üzenetek, így csak a fontos levelek jelennek meg: például az ismerősöktől érkezett e-mailek, a Facebookból, LinkedIn-ből és más hasonló közösségi oldalaktól érkező értesítések.
- Speciális keresés: A Hotmail új keresési ablaka automatikus kiegészítési funkcióval is rendelkezik, így gyorsabban megtalálhatók a keresett üzenetek.
- Párbeszéd nézet: Az e-mail-ek tetszés szerint csoportosíthatók aszerint, hogy mely levélre érkeztek válaszul.
- Aktív nézet: A postafiók elhagyása nélkül bizonyos műveletek elvégezhetők közvetlenül a Hotmail felületén; legyen szó egy YouTube-videó vagy egy Flickr-fotó megtekintéséről, illetve a Facebook, LinkedIn és más hasonló közösségi oldalak használatáról.
- Új levélszemét-kezelés: A Microsoft SmartScreen nevű, felhőalapú, heurisztikus elven működő levélszemét- és kártevőszűrői technológiája segítségével – amelyet a Microsoft Exchange Server, a Forefront és az Internet Explorer is alkalmaz – a Hotmailnek sikerült lecsökkentenie az átlagos postafiók levélszemét-telítettségének arányát a 2006-os 35 százalékról 4 százalékra.
- Megbízható feladók: Az új Hotmail a beérkezett üzenetek között segít a megbízható feladók azonosításában, különös hangsúlyt fektetve a bankokra és más olyan feladókra, amelyeket gyakran utánoznak az adathalászat során.
- SSL a teljes munkamenet során: Azon túl, hogy a bejelentkezés során minden fiók számára biztosított a hitelesítő adatok SSL-titkosítása, az új Hotmail hamarosan támogatni fogja annak a lehetőségét is, hogy a kiszolgáló és a felhasználó között a teljes Hotmail-munkamenet során fennálljon az SSL-titkosítás.
- Egyszer felhasználható kódok: Ez az új biztonsági funkció akkor aktivizálódik, amikor a felhasználó egy nyilvános számítógépről jelentkezik be a Hotmail szolgáltatásba. A funkció használatával lehetősége van arra, hogy a Hotmail SMS formájában elküldjön egy egyszer felhasználható, ideiglenes jelszót, ha nem kívánja a normál jelszavát használni a nyilvános számítógépen.
- Mobilböngészés: Az új Hotmail mobil az érintőképernyős eszközökre lett optimalizálva, ezért a felhasználói élmény zavartalan a legmodernebb telefonokon. Mobilnaptár: A Hotmail-en keresztül kezelhetők a beérkező meghívók, beállíthatók emlékeztetők, megjeleníthető egyszerre több naptár, amelyek megoszthatók másokkal.
- Exchange ActiveSync: A Hotmail támogatja a push e-mail szolgáltatást a weben, a számítógépeken és most már a mobiltelefonokon is.
- Egyetlen ismerőslista: Az új Hotmail használatával egyetlen kényelmes helyen összegyűjthető az összes online ismerős – még az olyan szolgáltatásokból is, mint például a Facebook, a LinkedIn a MySpace, a Gmail vagy a Yahoo Mail.
- Integrált csevegés: A Messengerrel való továbbfejlesztett integráció miatt könnyebben megtekinthető, hogy mely ismerősök vannak online állapotban, és egyikükkel vagy egyszerre akár több személlyel is csevegés indítható. Sőt a felhasználók nem csak a Messenger-t használó barátaikkal, hanem a Facebook-on levőkkel is cseveghetnek.
- Megjegyzések küldése: Kommentek küldhetők a Facebookra és más webhelyekre a Hotmail kezdőlapjáról, azaz arról az oldalról, amely a bejelentkezés után jelenik meg. Igény szerint beállítható, hogy bejelentkezést követően ne a kezdőlap jelenjen meg, hanem a beérkezett üzenetek.
- Folyamatosan növekedő tárhely: A Hotmail eleinte 5 GB tárhelyet biztosít, ha pedig ez elfogy, akkor minden hónapban további tárhelyet nyújt. Így sok felhasználónk ma is 20 GB-nál is több tárhelyet használ a Hotmail-ben.


A megújult Hotmail nemzetközi bevezetése a nyár közepén kezdődik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.