Hirdetés

Mire számítsunk a Microsoft Build 2015-től?



|

Közeleg a Microsoft 2015-ös Build fejlesztői konferenciája - mire számítsunk?

Hirdetés

Bár nem kapott akkora hírverést, mint az Apple legutóbbi rendezvénye, már nincs messze tőlünk a Microsoft 2015-ös Build fejlesztői konferenciája. Ez szinte biztos, hogy a Windows 10-ről és az univerzálisan, bármilyen platformra fejleszthető alkalmazásokról szól majd. De mire lehet számítani egészen pontosan? 

Hirdetés

 

Windows 10 mobilon

A mobilos Windowst régóta kritizálják azért, mert nem tud felmutatni egy kellően ütőképes, prémium zászlóshajót, ami kiállhatna az iPhone-nal és az androidos csúcskészülékekkel szemben. Sajnos ezen a rendezvényén sem valószínű, hogy bemutatkozna egy túl komoly okostelefon. 

Sokkal valószínűbb, hogy a Microsoft az új gyártópartnereiről és a fejlődő piacokra való betörésről beszél majd. Az új Lumia zászlóshajóra legjobb esetben is csak valamikor a nyáron lehet számítani, és természetesen a Windows 10 végleges verziójának a megjelenése táján. 

 

Stratégiát váltott a Microsoft

 

Surface tabletek

A Microsoft már a Build előtt bemutatta a remek ár-érték arányú eszköznek ígérkező Surface 3-as táblagépét. Ez prémium minőség mellett elérhető árral kecsegtet, és teljes értékű Windows 8.1-et futtat, ami persze Windows 10-re lesz majd frissíthető. A gépbe az Intel Cherry Trail-alapú Atom processzora került. 

Régóta megy a szó-beszéd egy Surface Miniről és a következő Surface Pro tabletről is, és nem lenne meglepő, ha valamelyiket előkapná a Microsoft a konferencián. 

 

Közeledik az idei

 

Univerzális appok

A Microsoft egy olyan környezetet akar létrehozni és elterjeszteni, amelyben a fejlesztők számára nagyon egyszerű a termékeiket elterjeszteni az eltérő platformok között. A jó kivitelezésre és a partnerek gyűjtésére pedig szükség is lesz, hiszen a mobilos világban a Windows legnagyobb hátránya éppen az, hogy alkalmazáskínálatban messze elmarad az Androidtól és az iOS-től. 

 

Xbox és HoloLens

A Windows 10 minden eszközön való futtatása azt jelenti, hogy nem csak egy asztali gépen vagy mobilon, hanem az Xboxon és a HoloLens szemüvegen is használhatóak lehetnek az appok. Az eltérő platformok eltérő élményeket ígérnek, a Windows 10-zel való házasítás pedig páratlan lehetőségeket - ha a fejlesztők is vevők ezekre. 

 

Célkeresztben a Windows 10

 

A Microsoft a 2015-ös Build konferenciáját április 29. és május 1. között tartja meg. A rendezvény újabb darabkákat ígér abból a kirakósból, amely a Windows 10-es stratégiát rajzolja meg. Célkeresztben van a mobil, azonban nem ez az egyetlen, amire koncentrálnak a redmondiak. 

 

Szerintetek mekkora siker lesz a Windows 10?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.