Hirdetés

Mit hagy ki a Microsoft a CES 2013-mal?



|

A Microsoft már saját tabletet gyárt, emiatt megérte volna újragondolnia a kivonulását.

Hirdetés

Egyre több cég dönt úgy, hogy nem jelenik meg a las vegas-i CES-en, azonban többek szerint a Microsoft részéről hiba volt, hogy idén nem gondolta újra ezt az elhatározását. Bár a redmondiaknak nincs szüksége a CES-re ahhoz, hogy hírverést csapjanak a termékeik körül, ráadásul a show nagy és drága, azonban a Microsoft ma már hardveres babérokra is tör a Surface tabletjével, emellett pedig nem is olyan rég volt, hogy a kis lépésekkel haladó Windows 8 piacra került.

A Windows 8 a közvélemény szerint nem lett katasztrófa, azonban egyszerűen nincs iránta akkora érdeklődés, mint a korábbi operációs rendszerek iránt. A Moor Insights & Strategy elemzői szerint a CES jó lehetőség lett volna a Windows 8 népszerűsítésére. Ezen felül ez az első olyan év, amikor a Microsoft már hardveres gyártóként is működik, a Surface tablet miatt. A Windows RT-s változat októberben indult útjára, a Windows 8-as Surface Pro pedig ebben a hónapban érkezhet meg. Természetesen mindkét modell jól járt volna némi extra figyelemfelkeltéssel.

A Microsoft korábban közel 20 évig vett részt a CES-en, 2011-ben azonban a kivonulás mellett döntött, főként azért, mert a termékkiadásai nem teljesen esnek egybe a CES idejével. A Microsoft utóbbi lépései hasonlóak az Apple módszeréhez: boltok, eventek, hardverek és szoftverek feletti felügyelet.

Az idei CES-en bár Microsoft tabletek nem lesznek külön standon, a redmondiak részben mégis rácáfoltak az elemzőkre. Az idei rendezvény nyitónapján ugyanis a cég ügyvezetője, Steve Ballmer is jelen volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.